Välj rätt barnvagn! Våra bästa tips till en prisvärd barnvagn
X

Användarnamn


FRI FRAKT*
Vid köp över 499 kr
MENY

BLOGG

Så väljer du bästa barnvagnen

Våra bästa barnvagnstips


Bebis på gång? Grattis! Nu gäller det bara att hitta den perfekta barnvagnen. Det kan vara knepigare än man tror, så här kommer några tips om hur du väljer en barnvagn som passar just dig!


Det viktigaste när man ska köpa barnvagn är att utgå från sina personliga behov. Den som går långpromenader på grusvägar behöver en helt annan sorts barnvagn än den som mest rör sig i stadsmiljö. Det spelar även roll hur stor bil man har (eller ingen bil alls) och hur man bor. Ska barnvagnen klara att bäras uppför trappor eller få plats i en liten hiss? Planerar du syskon tätt inpå och vill kunna bygga ut barnvagnen till en syskonvagn? Är det viktigt att kunna montera babyskydd på barnvagnen?


Vilka hjul är bäst på barnvagnen? Punkteringsfria eller luftfyllda, små smidig däck eller stort och rejält? Val av hjul beror på vilket underlag du kommer att gå på mest. Ett luftfyllt däck ger bäst stötdämpning men du löper också risk att få punktering. Dagens moderna punkteringsfria hjul har vanligtvis en luftkanal och ger nästan lika god dämpningsförmåga som ett luftfyllt. För dig som går mycket på grusvägar rekommenderar vi luftfyllda hjul, gärna fyra lika stora hjul. 

De flesta behöver kunna köra barnvagnen på blandat underlag. Kanske bor du i stan men släkten bor på landet och har grusvägar överallt. Många av dagens moderna barnvagnar har så kallade swivelhjul fram. Det är svängbara hjul som i stort sett alltid går att låsa. Om du väljer en barnvagn med stora swivelhjul framtill, t.ex. Bugaboo Fox, Cybex Priam, Britax Go Big eller Emmaljunga NXT90, tar du dig smidigt fram i stadsmiljö men kan låsa framhjulen de få gånger du går på grus. 

För dig som rör dig nästan uteslutande i stadsmiljö rekommenderar vi en riktigt smidig vagn, som t.ex. Bugaboo Cameleon eller Emmaljunga NXT60

Olika långa föräldrar? Alla moderna barnvagnar har handtag som är ställbara i höjd. Om man är lång är det oftast bäst med teleskophandtag eftersom det ger mer utrymme för benen. Bäst är om du har möjlighet att provgå med barnvagnen - Kom gärna in i vår butik eller ring oss så berättar vi mer. Hos oss får du alltid personliga råd utifrån dig och din familjs behov. 

Duovagn eller kombivagn? En duovagn är en barnvagn med separat liggdel och separat sittdel. Det är den populäraste typen av barnvagn. Fördelen med en duovagn är att den väger mindre när du enbart använder liggdelen och att liggdelen är rymlig.
En kombivagn är en barnvagn där du lägger en mindre liggdel, en så kallad lift, i sittdelen. Fördelen är att det är lättare att bära med sig barnet t.ex. uppför trappor. 

Ergonomisk sittdel eller klassisk sittdel? Ditt barn kommer tillbringa mest tid i barnvagnens sittdel, så kom ihåg att titta närmare på den också. Många moderna barnvagnar har så kallad ergonomisk sittdel. Det innebär att den är skålad och omsluter barnet. I en ergonomisk sittdel lutar du hela sittdelen, inte bara ryggstödet. Fördelen med en ergonimisk sittdel är att även små barn sitter bra i dem och att de faktiskt oftast är längre än de traditionella sittdelarna. 
En traditionell sittdel har ställbart ryggstöd och ställbart fotstöd. Fördelen med en klassisk sittdel är att barnet får en helt plan yta att sova på, vilket vissa barn föredrar. En klassisk sittdel kan behöva en sittvagnsdyna när barnet är litet, för att göra sittdelen mer ombonad. 

Vad är ett Travel System? Ett så kallat Travel System innebär att du kan montera babyskyddet direkt på barnvagnens chassi, oftast med hjälp av adapters. Det är ett smidigt sätt att transportera babyn när den somnat i bilen och du bara snabbt ska in och handla. Det är också ett sätt att skona rygg och armar eftersom det snabbt blir tungt att bära babyn i babyskyddet. 

Hos oss hittar du färdiga Travel System paket med de populäraste märkena!

Vad är ett bra pris på en barnvagn? Priset spelar självklart roll när du väljer barnvagn. Vi har valt att fokusera mycket på premiumvarumärken då de håller hög kvalité och säkerhet vilket gör att våra  kunder alltid kan känna sig trygg i sitt köp. Våra premiumbarnvagnar är utvalda för att de är testade och godkända enligt de normer som gäller inom EU och Sverige. Ibland kostar de lite mer än andra märken, men i gengäld får du en finish, kvalitet och andrahandsvärde som är högre än icke testade och kvalitetssäkrade barnvagnar. Din barnvagn ska hålla i minst tre år, men gärna längre, så det lönar sig att satsa på god kvalitet och ett känt varumärke då de har en bra eftermarknad. Hjul, handtag, tyg, m.m. slits och kan behöva bytas ut. God service vid ev. reklamation eller reservdelsbeställning är därför någonting vi värderar högt när vi väljer vilka leverantörer vi vill samarbeta med. Då får även du som handlar av oss bra service och hjälp när du exempelvis behöver hjälp med att byta ut någon del eller laga din barnvagn.

Vem behöver en eldriven barnvagn? Handlar det om lathet - behöver man verkligen en eldriven barnvagn? Ja, det finns faktiskt många fördelar med en eldriven barnvagn och det handlar allt som oftast inte om att man inte orkar dra runt sin barnvagn. Vi reder ut detta mer:

Ett vanligt missförstånd är att barnvagnen kör av sig självt, men så är inte fallet. En eldriven barnvagn som vi säljer har en assisterande hjälpmotor som jobbar när det behövs, precis som en elcykel. Du behöver trampa och få lite motstånd för att motorn ska komma igång och hjälpa dig. Kom ihåg att din lilla baby växer och blir tyngre. Det är underbart att få hjälp i tunga uppförsbackar, snö, grus och gräs. Dessutom har eldrivna barnvagnar flera funktioner som faktiskt gör den säkrare än en traditionell barnvagn. Exempelvis bromsar den själv in om du råkar tappa greppet i en nedförsbacke. Har du haft en svår förlossning eller har någon form av nedsatt funktionsförmåga är en eldriven barnvagn perfekt för dig som kan hjälpa till när det blir för tungt. Bor du dessutom i ett sådant område där terrängen är gropig och grusig får ditt barn en skönare upplevelse då elmotorns funktion dämpar skakningarna som uppstår när du försöker skjuta på din vagn i svår terräng. I vår butik i Karlstad kan du provköra eldriva barnvagnar utomhus och känna skillnaden. 

Snyggaste barnvagnen! Sist men inte minst - självkart ska du välja en barnvagn som ger dig pirr i magen! Du ska känna dig stolt och nöjd med din barnvagn. Så låt dig förföras av läderklädda handtag och kromade detaljer.Kom till vår butik i Karlstad! Här ger vi dig personlig hjälp att välja en barnvagn som passar dig. Du får provköra barnvagnen utomhus och testa så den får plats i din bil. Vi sätter fokus på dina behöv och hjälper dig hitta den barnvagn som passar dig. Som butikskund har du även möjlighet att boka vagn för senare avhämtning = längre garantitid. Köper du dessutom dit barnvagn hos oss kommer du få fina erbjudanden att nyttja vid framtida köp och självklart har du oss alltid som en extra rådgivningspartner inför nästa köp eller när du behöver hjälp med en produkt du köpt av oss.


Avslutningsvis - saker att ta med dig:
  • Välj barnvagn efter både din och barnets ergonomi
  • Provkör barnvagnen innan
  • Prioritera bra eftermarknad och kunskap - det är inte bara innan ett köp du kan behöva hjälp
  • Välj en barnvagn som är säkerhetstestad och tillverkad för den svenska marknaden 
  • Välj den barnvagn just du tycker är snyggast
  • Fråga oss om du är osäker eller vill veta mer
2019-08-19 @ 15:53:50
Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden 7vH69c:
Kommentarer:
Fortsätt »