Vanliga frågor när du handlar hos KöpBarnvagn.se
X

Användarnamn


FRI FRAKT*
Vid köp över 499 kr
MENY
Vanliga frågor

Här får du svar på de vanligaste frågorna.
Hittar du inte svaret du söker är du naturligtvis välkommen att kontakta oss!

Vilka öppettider har ni i butiken i Karlstad?
Måndag - fredag 10.00 - 18.00

Lördag 10.00 - 16.00
Söndag Stängt

Webshopen är självklart öppen dygnet runt, året runt.

Hur levereras min försändelse?
Vi skickar våra försändelser med Postnord eller Bring.
För att du ska få din beställning levererad innan julafton behöver du lägga din beställning senast kl. 12 den 20 december. Detta gäller enbart varor som vi har i lager. 


Vilka länder levererar ni till?
Vi levererar inom Sverige, till Norge och Danmark*. Undantag för Svalbard och Grönland som vi tyvärr inte kan leverera till. Vi levererar inte till Åland eller övriga länder inom eller utom Europa.

*För Danmark kan det komma att krävas specialhantering av din order. Vänligen maila oss på order@kopbarnvagn.se för vidare hjälp. 

Hur mycket betalar jag i frakt?
Vi har alltid fri frakt på ordrar över 499 kr, på övriga ordrar tillkommer fraktkostnad på 69 kr.

Hur betalar jag?
Du kan välja på flera olika betalningsalternativ när du gör din beställning: faktura, delbetalning eller betalning via bank/kreditkort online.

Klarna Faktura
Klarna Faktura är förvalt som betalningsmetod, men du kan ändra till en annan betalningsmetod efter att du bekräftat köpet. Om du väljer Klarna faktura så mejlas den till dig i samma stund som vi skickar ditt paket. Du har 14 dagar på dig att betala. Ingen avgift tillkommer.

Vid faktura görs alltid en kreditkontroll. Leverans sker endast till folkbokförd adress.

Klarna Delbetalning
Genom ett samarbete med Klarna AB kan vi erbjuda dig möjligheten att dela upp din betalning. När du delbetalar eller väljer att betala i din egen takt, samlas dina köp på en månadsfaktura. Denna betalar du i slutet av månaden efter. En samlad månadsfaktura betyder en enda betalning och ett enda OCR-nummer. Det är smidigt. Dessutom betalar du bara en enda administrativ avgift om 29 kr. Du kan betala hela fakturabeloppet varje månad om du vill. Eller dela upp totalbeloppet och betala i din egen takt mot 19,90% rörlig ränta och 29 kronor i månatlig administrativ avgift. Vid köp av varor för 10 000 kronor som delbetalas över 12 månader med 955 kronor per månad motsvarar en effektiv ränta om 29,22% och ett totalbelopp om 11 458 kronor.


Vid övriga frågor om Klarna konto eller Klarna faktura, vänligen kontakta Klarnas kundservice.

Hur lång garanti är det på barnvagnarna?
Garantin på varorna är 12 månader. Om garantitiden är längre anges det i produktbeskrivningen.
Observera att garantin ej gäller om skadan uppstått genom:
- en olyckshändelse efter det du fått varan
- onormal användning
- yttre åverkan
- att du låtit bli att följa skötsel- och serviceanvisningar

Hur fungerar ångerrätten?
Som distanskund hos oss har du rätt att ångra ditt köp inom 45 dagar från och med dagen du hämtar ut varan. Om du ångrar ditt köp ska varan komma åter oanvänd i originalförpackning. Om du har köpt en barnvagn har du självklart rätt att packa upp, montera ihop och provköra vagnen inomhus (i ditt hem). Vill du sedan ångra köpet skall den packas ned tillbaka på ett likartat sätt som den låg förpackad från fabrik.
 
Om du vill returnera en vara är det du som kund som bekostar returfrakten. Kontakta oss innan du returnerar så hjälper vi dig att boka returfrakt genom PostNord.
Returfrakt bokad genom oss kostar 69 kr. För skrymmande försändelser tillkommer en avgift på 130 kr. Kostnaden styrs av hur tung och skrymmande din retur är. Du kan läsa mer om detta i våra köpvillkor. Returkostnad tillkommer även om vi skickat fraktfritt till dig. 

Kostnad för returfrakt gäller så snart din order lämnat oss, även om varan inte hunnit fram till utlämningsstället.
Vi löser inte ut paket skickade mot postförskott eller efterkrav. Om du betalat varan kommer du få tillbaka pengarna så snart varan kommit tillbaka till oss.

Ångerrätt vid köp i butiken i Karlstad
Om du handlat i vår butik i Karlstad tillämpar vi 30 dagars öppet köp mot uppvisande av kvitto. Varan ska vara oanvänd och i orginalförpackning.
OBS! Ångerrätt och bytesrätt vid köp i butik gäller EJ barnvagnar, bilbarnstolar eller varor som är specialbeställda till dig. Varor som är märkta som fynd, rea, demo eller outlet-varor erbjuder vi 14 dagars bytesrätt på, inget öppet köp.

Hur fungerar förlossningsgarantin?
Vi har förlossningsgaranti på barnvagnar, upp till 14 dagar efter förlossning. Det innebär att du har rätt att returnera barnvagnen om något går snett med graviditeten eller förlossningen. Vid tillämpande av förlossningsgaranti ska vagnen vara oanvänd och vi behöver ett läkarintyg. Vagnen ska returneras i originalförpackning.

Hur tar jag bäst hand om min barnvagn?
- Läs alltid bruksanvisningen innan vagnen tas i bruk.
- Barnvagnen ska endast användas till att frakta barn i, dv.s ej för frakt av gods eller som lekställning.
- Snedbelasta inte barnvagnen, genom att t.ex. hänga tunga kassar på handtaget. Det sliter på chassit och kan medföra tipprisk.
- Spraya silikon- eller teflonbaserat smörjmedel i hjullåsen var tredje månad. Oftare om du använder vagnen på grusväg eller stranden.
- Smörj hjulaxlar med universalfett var tredje månad
- Vagnen ska förvaras inomhus och hållas ren och torr. Torka bort smuts och salt för att förhindra ytrost.

Vad gör jag om barnvagnen går sönder?
Om barnvagnen du köpt hos oss skulle gå sönder, kontaktar du oss. De flesta reklamationer är enkla att åtgärda genom att vi skickar reservdelar. Skulle det vara en mer avancerad reparation så bokar vi returfrakt åt dig och reparerar varan hos oss i vår verkstad. I vissa fall kan vi bekosta så att du får hjälp hos en verkstad i ditt närområde. Kontakta oss alltid innan eventuell verkstad anlitas, vi kan tyvärr inte ersätta utgifter som inte godkänts av oss i förhand.
Det kan vara tryggt att veta att vi har lång erfarenhet av att lösa reklamationer på distans.
Du når vår reklamationsavdelning genom mail: reklamation@kopbarnvagn.se

Säker färd för barnet
- Läs alltid bruksanvisningen innan vagnen tas i bruk.
- Barnvagnen ska endast användas till att frakta barn i.
- Använd alltid sele på barnet i vagnen.
- Byt till sittdel så snart barnet kan sitta upp själv.
- Snedbelasta inte barnvagnen, genom att t.ex. hänga tunga kassar på handtaget. Det kan medföra tipprisk.