Köpvillkor

FRI FRAKT
Vid köp över 499 kr
MENY

Köpvillkor 

Handla hos oss
För att handla hos KöpBarnvagn ska du vara 18 år. För att kunna handla mot faktura eller delbetalning behöver du ha ett svenskt personnummer.
Våra priser inkluderar moms på 25%.

Leveranstider
Om varan finns i lager hos oss skickas den vanligtvis senast vardagen efter du beställt. Sedan tar det 2-5 arbetsdagar för Posten att leverera till utlämningsställe nära dig.

Hur skickas mitt paket?
De flesta försändelser skickas som Posten MyPack. Det innebär att paketet levereras till ett postombud (ICA, Konsum eller liknande). Om du lämnat ditt mobilnummer vid beställning kommer du få en sms-avisering när paketet har kommit fram. Om du inte lämnat mobilnummer får du istället en brev-avi.

Paket som väger över 20 kg eller har stor omkrets, skickas som Posten Hempaket. Det innebär att du får paketet hemkört till din adress. Innan utkörning sker blir du kontaktad av Posten via telefon eller brev, för att boka en dag för leverans.

Garanti
12 månaders garanti från inköpsdatum. Vissa varor har utökad garanti, detta anges då i produktinformationen.
Tre års garanti för produktionsfel enligt konsumentköplagen.
På tyger, knappar och dragkedjor samt förbrukningsvaror erhålls 6 månaders garanti.

Garantin är en funktionsgaranti vilket innebär att vi garanterar funktion
under angiven tid förutsatt att man följer skötsel- och serviceanvisningar.
Garantin innefattar ej åverkan, felaktigt handhavande, normal förslitning under varans användning, eller annan felorsak ej beroende av fabrikationsfel.

Förlossningsgaranti
Vi har förlossningsgaranti på våra barnvagnar, upp till 14 dagar efter förlossning. Det innebär att du har rätt att returnera barnvagnen om något går snett med graviditeten eller förlossningen. Vid tillämpande av förlossningsgaranti ska vagnen vara oanvänd och vi behöver ett läkarintyg. Vagnen ska returneras i originalförpackning.

Ångerrätt
Ångerrätten som regleras i den nya lagen - "Lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler", trädde i kraft 13;e juni 2014. I korthet innebär att du som distanskund har rätt att skicka tillbaks din vara inom 14 dagar från den dagen du emottagit varan. Du betalar själv returfrakten, se under avsnitt "Retur". För vara som återkommer i fullgott skick och i originalförpackning återbetalas hela köpesumman för varan/varorna. Om du köpt en barnvagn har du självklart rätt att packa upp, montera och provköra vagnen inomhus. Utnyttjar ni ångerrätten men har använt varan i större omfattning än nödvändigt, avgår ett värdeminskningsavdrag på produkten - vilket regleras i 2 kap 15§. Återbetalning sker senast 30 dagar efter vi emottagit din retur.

Om du handlat i vår butik i Karlstad tillämpar vi sju dagars ångerrätt (pengar åter) och 14 dagars bytesrätt (byte till annan vara till samma pris) mot uppvisande av kvitto. Varan ska vara oanvänd och i orginalförpackning. 
OBS! Ångerrätt och bytesrätt vid köp i butik gäller ej barnvagnar, barnvagnstillbehör, bilbarnstolar, varor som är specialbeställda till kund eller nedsatta varor som har angiven defekt.

Undantag från ångerrätt
Varor som specialbeställs, specialtillverkas eller väsentligt ändras efter kundens önskesmål omfattas ej av ångerrätten.  
Observera att vi alltid tar betalt i förskott för specialbeställda varor, även för specialbeställda reservdelar. 

Retur

Om du vill returnera varan kontaktar ni oss på order@kopbarnvagn.se, så hjälper vi dig att boka returfrakt genom Posten. Kostnad: 125 kr bilbarnstolar, 245 kr barnvagnar, allt annat 69 kr. Det kan bli ytterligare tillägg om varan anses vara extra skrymmande eller tung. Extratillägg deibteras enligt PostNords avgifter och meddelas i samband med att du kontaktar oss om din retur. Returkostnad tillkommer även om vi skickat fraktfritt till dig

Kostnad för returfrakt gäller så snart din order lämnat oss, även om varan inte hunnit fram till utlämningsstället.
Vi löser inte ut paket skickade mot postförskott eller efterkrav. Om du betalat varan kommer du få tillbaka pengarna så snart varan kommit tillbaka till oss.

Reklamationer
Om din vara skulle gå sönder kontaktar du oss. De flesta reklamationer är enkla att åtgärda genom att vi skickar reservdelar. Skulle det vara en mer avancerad reparation, så bokar vi returfrakt och utför reparationen hos oss, eller om möjlighet finns så ser vi till att du får hjälp i ditt närområde. Kontakta oss alltid innan eventuell verkstad anlitas, vi kan tyvärr inte ersätta utgifter som inte godkänts av oss i förhand.
Det kan vara tryggt att veta att vi har lång erfarenhet av att lösa reklamationer på distans.
Det är viktigt att du kontaktar oss snarast om något går sönder, så att skadan inte förvärras.

Reklamationsärenden skickas till reklamation@kopbarnvagn.se
För snabbast hantering, se till att få med så mycket information som möjligt som t.ex;

Betalning
Du kan välja på flera olika betalningsalternativ när du gör din beställning: postförskott, faktura, delbetalning eller betalning via bank/kreditkort onlline.

Postförskott
Du betalar hela summan när du hämtar ut försändelsen på utlämningsstället. En avgift om 125 kr tillkommer.

Faktura
Fakturan kommer tillsammans med försändelsen. Du har 14 dagar på dig att betala från det att beställningen skickas. En avgift om 29 kr tillkommer.
Vid faktura görs alltid en kreditkontroll. Leverans sker endast till folkbokförd adress.

Delbetalning
Genom ett samarbete med Klarna AB kan vi erbjuda dig möjligheten att dela upp din betalning. Det finns flera alternativ att välja på och du väljer själv det mest passande.
Givetvis kan du när som helst under delbetalningstiden betala hela kvarvarande skulden.
Du gör din ansökan om delbetalning i kassan i samband med ditt köp. I kassan väljer du betalningsalternativet ”dela upp betalningen” och önskad typ av delbetalning. Du får genast besked om din ansökan beviljats och vi kan hantera ditt köp omgående. Skulle din ansökan inte bli beviljad kan du gå tillbaka till kassan och välja ett annat betalningssätt.
Klarna AB kommer skicka ett kontoavtal hem till dig. Kontrollera att uppgifterna stämmer och signera avtalet och returnera det i bifogat svarskuvert.
Observera att leverans endast sker till folkbokförd adress.
Delbetalningsalternativ:
3 månader med 0 % ränta, uppläggningsavgift 95 kr.
6 månader med 0 % ränta, uppläggningsavgift 195 kr.
12 månader med 0 % ränta, uppläggningsavgift 295 kr.
24 månader med 9,95 % ränta, uppläggningsavgift 295 kr.
Aviseringsavgift om 29 kr/mån tillkommer.
Övrigt:
Effektivränta vid köp om 10.000 kr med 0% ränta i 12 månader är 12,31 %. Din ansökan kommer föranleda en sedvanlig kreditprövning vilket innebär att Kreditor Europe AB inhämtar en kreditupplysning.


Betalning via bank/kreditkort
Du kan betala med MasterCard, Eurocard eller VISA. Pengarna dras från ditt konto vid ordertillfället. Alla transaktioner skickas via SSL (Secure Sockets Layer) och är krypterade, dvs mycket säkra. Inga kortnummer sparas. Ingen avgift tillkommer.

Transportskador
Om du upptäcker en skada på ditt paket när du hämtar ut det, ska det anmälas direkt på utlämningsstället. Transportskador täcks ej av varans garanti, utan ersätts av fraktbolaget.

Ej uthämtad vara
Om du inte hämtar ut en vara som du beställt, debiteras du 395 kr för fraktkostnad tur och retur.

Produktinformation
Vi gör vårt bästa för att informationen om varorna ska stämma, men ibland blir det fel. Vi reserverar oss därför mot felskrivningar.
Vi reserverar oss även mot färgåtergivning i produktbilderna, då detta kan skilja sig mellan olika datorer och ljusförhållanden.