Emmaljunga Sento (utgått)

bäst i test barnvagnar

Emmaljunga Sento är en enastående kollektion barnvagnar av robust och hållbar konstruktion. 2024 kollektionen är exklusiv och elegant med vagnar som är enklare att fälla ihop och har en uppdaterad unik fyrhjulsfjädring. Oavsett om du bor i stan eller på landet kan du finna en Emmaljunga barnvagn som passar dig och din familj.

Vagnmodellen som heter Sento kan jämföras med NXT 60 och 2023 års modellvariant som heter 310. Dessa vagnar har dock utgått ur Emmaljungas sortiment och är nu ersatta med modeller från kollektionen Sento. Sento har mindre däck än 310 och en väldigt generös dämpning som är justerbar på bakhjulen.

Sento pro är också en efterföljare till 310 men till skillnad från Sento så har Sento Pro fullstora hjul. Även denna vagn har justerbar fjädring och passar utmärkt i terräng samtidigt som den är smidig som cityvagn i och med sina svängbara framhjul.

Sento Max och även Sento Lux med modellår 2024 påminner om Emmaljungas tidigare modeller NXT 90 som nu utgått ur sortimentet och ersatts med modellerna Sento Max och Lux. Dessa är robusta toppmodeller bland barnvagnar från Emmaljunga med möjlighet att byggas om till syskonvagn. Lux har ett lyxigt quiltat tyg i skinnimitation och på både denna och modellen som heter Max kan du njuta av en helt otrolig dämpning som du själv kan justera beroende på behov av vart du vill ta dig fram- här finns inga begränsningar varken ute i skogen eller på stadsturen.

Skillnaden mellan Emmaljunga 2023 & 2024

Emmaljunga Sento-kollektionen från 2024 och Emmaljunga NXT-kollektionen från 2023 innehåller båda handgjorda högkvalitativa barnvagnar från Emmaljunga barnvagnsfabrik i sverige, men det finns några skillnader mellan modellerna. Den absolut störst märkbara skillnaden mellan en Sento barnvagn och en NXT-vagn är bakaxeln och fjädringen i chassit. Nya Sento har en extra mjuk fyrhjulsfjädring som dessutom är ställbar baktill. Modellerna Sento & Sento PRO är också lättare och kan fällas ihop snabbare. Sento Max & Sento Lux kan byggas ut till syskon- eller tvillingvagn.

1. Uppdaterad design
Emmaljunga Sento har ett lite mer avskalat och elegant utseende som ger ett lite mer modernt intryck. Övergripande och vid första anblick är Sento och NXT mycket lika varandra, men om man granskar dem ser man skillnader. 

2. Uppdaterade funktioner
Emmaljunga Sento & Sento PRO väger mindre, kan fällas ihop snabbare och har en ny bakaxel med en väldigt mjuk fjädring som dessutom är justerbar. Sento Max & Sento Lux liknar föregångaren NXT90 väldigt mycket, men har den nya bakaxeln samt har möjligheten att byggas ut till syskon- eller tvillingvagn.

Vilken Emmaljunga Sento modell ska jag välja?

Skillnaden mellan Sento & Sento PRO är hjulen. Sento har 280 mm bakhjul medan Sento PRO har de större 310 mm bakhjulen. Promenerar du främst på landsvägar med lite sämre underlag eller oplogade vägar på vintern så välj Sento PRO med de större hjulen för bäst framkomlighet. 

Sento Max är Emmaljungas flaggskepp i 2024 kollektionen och passar dig som vill ha den allra mest stabila allround-barnvagnen på marknaden. Den har de största hjulen och det mest robusta chassit (som väger något mer än Sento och Sento PRO). Vagnen kan dessutom användas till syskon om familjen växer eller om ni väntar tvillingar. 

Sento Max & Sento Lux kan enbart särskiljas rent estetiskt. Lux har de mest lyxiga utseendet med tyger i konstläder, quiltade detaljer och skimrande chrome-detaljer. 


Emmaljunga Sento har utgått ur sortimentet. Se våra bäst i test barnvagnar nedan.

bäst i test

Visar 1-12 av 12 artiklar
Logga in