Sulkyvagnar

Sulkyvagn eller resevagn?

En sulky är en nättare sittvagn som vanligen används från att barnet är 6 månader och framåt. Det kan vara klurigt att förstå skillnaden mellan en sulkyvagn och en resevagn, så här förklarar vi skillnaden för er så att det ska bli lättare för er att veta vad ni ska välja.

En sulky är lätt att fälla ihop, i ett stycke, till ett kompakt paket. Sulkyvagnen är perfekt som komplement till den vanliga barnvagnen då den tar mindre plats i er bil, i kollektivtrafiken, eller hemma i hallen. En sulky har oftast, till skillnad från en resevagn, rejäla hjul som tål körning på varierade underlag, stor varukorg, fullt liggläge och rejält tilltagen sufflett (solskydd). En resevagn är ofta såpass liten att den ryms som handbagage på flygplanet, medan en sulky är något större än det. Alla våra resevagnar finner du här.

Vändbar Sulky från nyfödd

Vissa sulkyvagnar kan kompletteras med liggdel för nyfödd, men de flesta används enbart från 6 månaders ålder, med sittdel. Det finns också vändbara sulkys där barnet kan sitta antingen framåtvänt eller vänt emot föräldern.

Exempel på olika typer av sulkyvagnar

Maxi-Cosi Leona 2 är ett exempel på en vändbar sulky som också kan användas från nyfödd (komplettera med liggdel). Leona 2 har stora hjul med fjädring, vändbar sits med fullt liggläge & kan användas med liggdel och babyskydd första året om så önskas. Även Crescent Spin 360 ger er en sittdel som kan roteras 180 grader, liggläge och rejäla hjul med fjädring. 

Maxi-cosi Soho är en mer "klassisk" framåtvänd sulky med stora hjul, fullt liggläge och väldigt rymlig sits. Soho kan fällas ihop med en hand, på en sekund! Ungefär som en resevagn i något större format. Soho tar dock väldigt mindre plats i er bil än en vanlig barnvagn. Cybex Beezy är också en klassisk sulky med rejäla hjul och fjädring, rymlig sits med fullt liggläge, en-hands-fällning och en innovativ one-pull-harness (bälta fempunktsselen med ett drag)

Joie Litetrax PRO har också alla praktiskt sulky-funktioner, samt en enastående stabilitet tack vare den något högre vikten. Likt de andra så är en den framåtvänd, rymlig, med rejäla hjul och fullt fällbart ryggstöd. Litetrax PRO är extremt prisvärd och inkluderar även en integrerad mugghållare/organizer på handtaget samt regnskydd. Du kan inte fälla ihop den på en sekund, men med två enkla steg. Även denna sparar plats i bilen eller hemma till vardags.

Sulkyvagnar maxvikt

Köpbarnvagn erbjuder sulky och sittvagnar med den maxvikt som krävs för att ert barn ska kunna åka säkert och komfortabelt i många år. En sulky som ska fungera till fem- sex års ålder kräver en maxvikt på minst 22 kg. Alla sulkyvagnar hos oss är testade och klarar denna vikt. Eftersom alla våra sulkys erbjuder de bästa funktioner som uppfyllder alla grundläggande krav hos småbarnsföräldrar, så är vi övertygade om att er familj kommer hitta en sulky ni får nytta av i många år.

För att hjälpa er filtrera i urvalet och välja den bästa sulkyn för er så ger vi er några tips nedan.

Goda råd när du ska välja sulky

- Fundera på till vilket ändamål ni ska ha vagnen. Är det till utlandssemester, till vardags som komplement till den vanliga barnvagnen, eller ska den ersätta er vanliga barnvagn?
- Behöver sittdelen vara vändbar eller är barnet moget att sitta framåtvänt?
- Uppskattar ni innovativa lösningar och maximal användarvänlighet, eller fördrar ni enkelt/klassiskt och prisvärt?

- Utlandssemestern - välj en resevagn istället
- Komplement - välj någon av våra ovan nämnda "klassiska" sulkys för att få ett praktiskt och prisvärt alternativ.
- Ersätta barnvagnen - Se över ergonomin extra så att komforten för sovstunder blir optimal. Kolla så att suffletten är tillräckligt skyddande och att hjulen är lite större för promenader på grus/gräs. Om sulkyn ska ersätta barnvagnen så vill ni troligen ha den robust nog att klara olika väder och underlag. En vändbar sits kan bli flexibelt och trevligt för både dig och barnet.
Topoffer

Crescent Ultra Sittvagn
Deal
Tot. 30 kg maxvikt!
4999 kr
5995 kr
Visar 1-32 av 72 artiklar
Visa filter Dölj filter
Filtrera nedan:
Varumärke
Babyzen
Bebeconfort
Bugaboo
Crescent
Cybex
Joie
Kinderkraft
Maxi-Cosi
Tullsa
UPPABaby
Visa merVisa mindre
Kategori
Visa merVisa mindre
Hjultyp
Swivelhjul (svängbara)
Visa merVisa mindre
Färg
Beige
Blå
Brun
Grå
Grön
Guld
Rosa
Silver
Svart
Vit
Visa merVisa mindre
Pris
Rensa filter Stäng och visa produkterna
Bugaboo Butterfly Black/Midnight black
Deal
Resevagn, Bäst i test!
4242 kr
4242 kr
Köp
Info
Bugaboo Butterfly Black/Forest green
Deal
Resevagn, Bäst i test!
4246 kr
4246 kr
Köp
Info
Bugaboo Butterfly Black/Desert Taupe
Deal
Resevagn, Bäst i test!
4242 kr
4242 kr
Köp
Info
Bugaboo Butterfly Black/Stormy blue
Resevagn, Bäst i test!
4995 kr
Bebeconfort Teeny 3D Black Chic
Deal
1395 kr
2495 kr
Köp
Info
Maxi-Cosi Leona 2 Essential Black
Deal
Bäst i test
3995 kr
4490 kr
Köp
Info
Maxi-Cosi Soho Sittvagn, Essential Graphite
Deal
Designpris 2023
3392 kr
3990 kr
Köp
Info
BabyZen YOYO Liggdel Svart
Deal
1957 kr
2795 kr
Köp
Info
Maxi-Cosi Leona 2 Essential Green
Deal
Crescent Ultra Sittvagn
Deal
Tot. 30 kg maxvikt!
4999 kr
5995 kr
Maxi-Cosi Soho Sittvagn, Essential Green
Designpris 2023
3999 kr
Köp
Info
Babyzen yoyo2 Chassi Svart
Deal
2904 kr
4149 kr
Köp
Info
Babyzen yoyo2 6+ color pack Black
Deal
1  2  3 Nästa »
Logga in