Bilbarnstolar

Köp din bilbarnstol hos oss på Köpbarnvagn! I vårt sortiment hittar du noggrant utvalda modeller från välkända märken som Cybex, Maxi-Cosi, Axkid, Joie & Bugaboo. Alla stolar är säkerhetstestade och används med hjälp av isofixfäste eller bältesmontering för att du med lätthet ska hitta en stol som passar i just din bil. Ditt barn åker säkrast bakåtvänt tills att det fyllt 5 år. När maxvikten överskrids eller öronen sticker upp över ryggstödet är det dags för en framåtvänd bältesstol. Vikt och längdkrav varierar mellan de olika stolarna så se vad som gäller för just den ni väljer. Utöver bilbarnstolar har vi också bälteskuddar för äldre barn så de hamnar i en position där bältet sitter korrekt och skyddar på bästa vis över axel och höft.

Välj rätt bilbarnstol

Det är viktigt att du är noggrann med ditt barns säkerhet vid bilfärd. Läs gärna vår Guide för bilbarnstolar. Där har vi listat tips på vad som kan vara bra att tänka på inför köpet och ger förslag på säkra lösningar för färd i bil. Köpbarnvagns bilstolar passar i de allra flesta bilar är noggrannt testade för högsta krocksäkerhet. För bakåtvänt bilåkande är stolarna även märkta enligt högsta europeiska säkerhetsstandarden I-Size. I-Size certifiering används med hjälpav ISOfix och garanterar tryggt bakåtvänt bilåkande med bästa skydd mot eventuell sidokrock för att huvud och nacke ska skonas.

Alla barn växer på sitt eget vis och ser olika ut. Med det i åtanke har vi fyllt sortimentet med en stor variation på utformning och design. Allt för att ditt barn ska ha möjlighet att resa tryggt och bekvämt i en produkt som är säkerhetstestad och noggrant utvald. Hos oss hittar du garanterat den stol som passar just ditt barn och bil perfekt från välkända märken så som Axkid, Maxi-cosi och Cybex.

Framåtvänd bilbarnstol eller bakåtvänd bilbarnstol

Vilken ålder ska man byta från bakåtvänd bilbarnstol till framåtvänd bilbarnstol? Helst ska barn använda bakåtvänd bilbarnstol fram tills barnet är 4-5 år. Innan barnet är 4-5 år är inte nackmuskulaturen tillräckligt stark för att kunna hantera en krock. Nedan listar vi viktiga aspekter ni bör tänka på innan ni väljer framåtvänd eller bakåtvänd bilbarnstol: 

 • Inriktning på kollisionsskydd:
  • Bakåtvänd bilbarnstol: Den bakåtvända positionen är till för att erbjuda överlägset skydd vid kollisioner. Genom att placera barnet bakåt i bilen fördelas kraften från kollisionen över en större yta av kroppen, särskilt nacken och huvudet, vilket minskar risken för allvarliga skador.

  • Framåtvänd bilbarnstol: Medan en framåtvänd bilbarnstol fortfarande erbjuder skydd, särskilt med korrekt montering och bältespositionering, kan den inte erbjuda samma nivå av skydd som en bakåtvänd stol vid en frontalkollision.

 • Ålder och viktgränser:
  • Bakåtvänd bilbarnstol: Dessa är vanligtvis avsedda för spädbarn och småbarn och kan användas från nyfödd ålder upp till cirka 4-5 år, beroende på vikt- och längdgränser för den specifika stolen.

  • Framåtvänd bilbarnstol: De är lämpliga för äldre barn och brukar användas när barnet har vuxit ur den bakåtvända stolen. De flesta framåtvända stolar är utformade för barn från cirka 2 år och uppåt.

 • Skydd för nacke och rygg:
  • Bakåtvänd bilbarnstol: Genom att placera barnet bakåt ger den bakåtvända bilbarnstolen ett bättre stöd för nacken och ryggraden, vilket är särskilt viktigt för spädbarn och småbarn vars nackar och muskler ännu inte är fullt utvecklade.

  • Framåtvänd bilbarnstol: Medan de flesta framåtvända stolar är konstruerade för att ge en viss nivå av stöd för nacken och ryggen, kan de inte erbjuda samma nivå av stöd som en bakåtvänd stol på grund av den ökade risken för whiplashskador vid en frontalkollision.

 • Sittkomfort och interaktion:
  • Bakåtvänd bilbarnstol: För småbarn och spädbarn kan en bakåtvänd bilbarnstol erbjuda en känsla av trygghet och komfort genom att tillåta dem att se sina föräldrar och interagera med dem under bilresan.

  • Framåtvänd bilbarnstol: Äldre barn kan dra nytta av att sitta framåtvänt genom att kunna se framåt och delta mer aktivt i resan.

Säkerhet - Bilbarnstol

Säkerhet är vår högsta prioritet när det gäller bilbarnstolar. Vi förstår vikten av att skydda ditt mest värdefulla last - ditt barn - varje gång ni är ute och kör. Därför är varje bilbarnstol i vår kollektion noggrant konstruerad och testad för att möta och överträffa de högsta säkerhetsstandarderna. Med funktioner som djupa, vadderade sidor för sidokrockskydd, justerbara säkerhetsbälten och ISOFIX-fästen för en stabil montering i bilen, kan du lita på att din bilbarnstol ger en skyddande kokong för ditt barn under varje resa. Vi strävar efter att ge dig och din familj den trygghet ni förtjänar, så att ni kan njuta av varje resa med fullständig frid i sinnet.

babyskydd (0-1 år)
bakåtvända bilbarnstolar (upp till 7 år)
Framåtvända bältesstolar (upp till 12 år)

Topoffer

Cybex Solution B3 I-Fix Volcano Black
Deal
Joie Bilbarnstol i-prodigi i-Size Eclipse
Deal
Plustestad, högre maxvikt!
3995 kr
5599 kr
Köp
Info
Visar 1-32 av 312 artiklar
Visa filter Dölj filter
Filtrera nedan:
Varumärken
2ME
Axkid
Babblarna
BabyDan
BIBS
BOZZ
Bugaboo
CarloBaby
Crescent
Cybex
Dooky
Doona
EasyGrow
Emmaljunga
Fresh Kid
Joie
Jollein
Kaxholmen
Done by Deer
Maxi-Cosi
Nuby
Övriga
Playgro
Reer
Skip Hop
UPPABaby
Visa merVisa mindre
Fäste
Bältesfäste
Isofix fäste
Visa merVisa mindre
Färg
Beige
Blå
Brun
Grå
Grön
Multi
Rosa
Röd
Svart
Vit
Visa merVisa mindre
Pris
Rensa filter Stäng och visa produkterna
Cybex Base T Isofixbas
Till Cloud & Sirona
2849 kr
Köp
Info
Cybex Cloud T i-size Sepia Black
Testvinnare 2023
2845 kr
Köp
Info
Axkid Move Tar
Deal
Cybex Solution S2 I-Fix Moon Black
Deal
Maxi-Cosi FamilyFix3 Bas
Deal
2039 kr
2039 kr
Köp
Info
Maxi-Cosi Mica ECO i-Size Authentic Black
Deal
Vridbar
2890 kr
3239 kr
Köp
Info
Axkid Minikid 2 Premium 22/23 Shell Black
Rymlig, Plustestad!
3990 kr
Köp
Info
Cybex Cloud T i-size PLUS Sepia Black
Bäst i test!
3195 kr
Köp
Info
Joie I-Spin XL Eclipse
Fr. 6 mån-12år!
3995 kr
Köp
Info
Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size inkl. Bas
Deal
Bäst i test!
3195 kr
3995 kr
Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size Essential Black
Deal
Bäst i test 2022
1795 kr
1795 kr
Köp
Info
Axkid Minikid 4 Tar/ Svart
Deal
5495 kr
6495 kr
Köp
Info
Cybex Solution B3 I-Fix Volcano Black
Deal
Axkid One 2 Tar
Deal
Flerfaldig testvinnare!
6990 kr
7990 kr
Köp
Info
1  2  3  4  5  6  7  8  ..10 Nästa »
Logga in