Britax bilbarnstolar & babyskydd | Bra tillbehör och reservdelar | Testade produkter

Britax bilbarnstolar och babyskydd gör att ditt barn får åka tryggt och säkert i bilen under flera år. Britax bilbarnstolar får toppplaceringar i flera tester och reccensioner och det är för att de alltid sätter barnets säkerhet som högsta prioritet. Flera tillbehör har tagits fram för att underlätta en bilfärd: exempelvis speglar, prylfickor, sparkskydd och solskärmar för bilrutan. Kontakta gärna oss om du har frågor om någon av Britax produkter så hjälper vi dig att välja ut rätt modell. Vi installerar dagligen stolar i flera olika bilmodeller och har bra kunskap om vilken stol som passar vilken bil och säte. 
 
Britax har bilbarnstolar som både är bakåt- och framåtvänd och som kan fästas med bälte eller isofix. Barn färdas säkrast i bilen när den åker bakåtvänd och bör göra det så länge den kan, gärna upp till 5 års ålder. Barnets nacke har innan 4 års ålder inte en fullt utvecklad muskulatur, skelett eller broskuppbyggnad för att klara av att stå emot de stora krafter på nacken som en krock innebär när barnet sitter framåtvänt. Läs gärna mer om detta här. När barnet blivit lite äldre, eller blivit så lång att en tredjedel av huvudet sticker upp ovanför huvudstödet kan du titta på Britax framåtvända bilbarnstolar. Dessa monteras och spänns fast med hjälp av bilens befintliga bälten. Använd en framåtvänd bilbarnstol, gärna med nackstöd och bra placerat bälte, fram tills att de är över 135 cm långa. 

Britax har ett standardsortiment där babyskydden och bilbarnstolarna har lite enklare stoppning och mindre medföljande funktioner, men också ett sortiment som heter Britax Premium Line. Endast de återförsäljare som har en fysisk butik får sälja dessa och vi är en av dem. Britax Premium Line har funktionella, slitstarka och trygga stolar som kan användas länge. Exempelvis upplever många föräldrar att barnet har det rymligare i en Britax jämfört mot andra varumärken, utan att för den delen ta för mycket plats runt omkring. I en Britax Max-Way Plus får barnet möjlighet att använda stolen lite längre eftersom den har en något längre rygg än flera andra modeller. I en Britax Swingfix får även du som förälder en högre komfort då stolen går att rotera så att du slipper krångliga positioner när det är dags att spänna fast ditt barn i stolen. Den har dessutom en stålram som går runt hela stolen vilket gör den krocksäker även i sidokollisioner från flera olika vinklar.

Pst! Visste du att det är samma typ av stålram som finns på flera racingbilar? smile


Visa filter Dölj filter
Filtrera nedan:
Bälte eller isofix fäste
Visa merVisa mindre
Rensa filter Stäng och visa produkterna
Logga in