Köpbarnvagn | Artiklar | Tips & råd om småbarnslivet
X

Användarnamn


FRI FRAKT
Vid köp över 499 kr
MENY

BLOGG

Nya Britax Smile3


Vad är nytt på Britax Smile III?

Vagnen har ett mer exklusivt utseendeen och en rad förändringar som ger en mjukare körkänsla. Tekniskt så är det viktigaste att den nu uppfyller den allra senaste EU standarden för barnvagnar. Det innebär bl.a att den nu tål 22 kg i sittdelen och att framhjulen sitter bredare isär för ökad stabilitet och säkerhet.

Britax Smile II med bättre framhjul

Är det någon skillnad på att köra Britax Smile2 och Smile3?
Ja, tveklöst. Det har alltid varit en lättkörd vagn, men nu har den en mjukare körkänsla med behagligt gung. Detta tack vare att vagnen uppgraderats med en central fjädring och även fjädring på framhjulen. På den nya modellen sitter framhjulen bredare isär. Därför tar sig barnvagnen bättre fram på grusvägar och genom snö. Det här är en barnvagn som är mycket lättkörd och behaglig i alla lägen. Vi tycker att i kampen mellan Smile 2 vs. Smile 3 vinner Smile 3 alla ronder!

Nytt på sittdelen
Ryggstödet på sittdelen är förlängt med hela 6 cm! Det ger längre användningstid. Grenbandet är lätt att plocka loss och bygeln har en lite vidare design för att passa bra även när barnet blir större. Dessutom har liggläget blivit planare. Den långa suffletten är kvar från tidigare modeller. 

Nya liggdelen till Smile3

Nytt på liggdelen
Äntligen kan du ta lossinnetyget på liggdelen och tvätta det!  Dessutom  blir liggdelen  ännu mindre än förut när du fäller ihop den. Så praktiskt när du ska ut och resa med din barnvagn. Liggdelen har även fått minnesknappar för att underlätta när den ska tas av från chassit.

Britax Smile3 med exklusivt läderhandtag

Exklusiv barnvagn

Britax Smile III har handtag och frambåge klätt i leatherette. Tygerna har en matt yta och ger ett exklusivt utseende. Detaljer på chassit har slimmats ned och designats om för att ge en mer enhetlig och slank design. 

Britax Smile hopfälld Britax Smile mugghållare

Smarta uppdateringar
Behöver du en barnvagn som tar liten plats? Smile3 blir pytteliten hopfälld. Dessutom kan du förvara chassit stående. Handtaget har en skyddande knopp som gör att lädret på handtaget inte tar skada av att vila mot golvet. På chassit sitter fäste för mugghållare (tillbehör, ingår ej). Varukorgen har blivit mer lättåtkomlig. 
En anna smart detalsitter i framhjulens nav. Framhjulet är nu monterat med en skruv  istället för en nit. Det gör det mycket lättare att byta innerslang om du har oturen att få punktering.

Britax Smile framhjul

Pris och leverans
Vi räknar med att få in Britax Smile3 i månadsskiftet oktober/november 2019. Priset för ett duopaket, sittvagn och liggdel, kommer ligga på ca 9995 kr. För dig som vill kölpa den som sittvagn blir priset ca 7295 kr. Vi kommer även erbjuda olika barnvagnspaket med Britax Smile II och babyskydd. Vill du veta mer?
Kontakta oss!  Ring 054-525310 eller maila info@kopbarnvagn.se så får du svar på dina frågor! Eller skriv din fråga nedan som en kommentar till oss. 

2019-09-10 @ 15:40:09

Så väljer du bästa barnvagnen

Våra bästa barnvagnstips


Bebis på gång? Grattis! Nu gäller det bara att hitta den perfekta barnvagnen. Det kan vara knepigare än man tror, så här kommer några tips om hur du väljer en barnvagn som passar just dig!


Det viktigaste när man ska köpa barnvagn är att utgå från sina personliga behov. Den som går långpromenader på grusvägar behöver en helt annan sorts barnvagn än den som mest rör sig i stadsmiljö. Det spelar även roll hur stor bil man har (eller ingen bil alls) och hur man bor. Ska barnvagnen klara att bäras uppför trappor eller få plats i en liten hiss? Planerar du syskon tätt inpå och vill kunna bygga ut barnvagnen till en syskonvagn? Är det viktigt att kunna montera babyskydd på barnvagnen?


Vilka hjul är bäst på barnvagnen? Punkteringsfria eller luftfyllda, små smidig däck eller stort och rejält? Val av hjul beror på vilket underlag du kommer att gå på mest. Ett luftfyllt däck ger bäst stötdämpning men du löper också risk att få punktering. Dagens moderna punkteringsfria hjul har vanligtvis en luftkanal och ger nästan lika god dämpningsförmåga som ett luftfyllt. För dig som går mycket på grusvägar rekommenderar vi luftfyllda hjul, gärna fyra lika stora hjul. 

De flesta behöver kunna köra barnvagnen på blandat underlag. Kanske bor du i stan men släkten bor på landet och har grusvägar överallt. Många av dagens moderna barnvagnar har så kallade swivelhjul fram. Det är svängbara hjul som i stort sett alltid går att låsa. Om du väljer en barnvagn med stora swivelhjul framtill, t.ex. Bugaboo Fox, Cybex Priam, Britax Go Big eller Emmaljunga NXT90, tar du dig smidigt fram i stadsmiljö men kan låsa framhjulen de få gånger du går på grus. 

För dig som rör dig nästan uteslutande i stadsmiljö rekommenderar vi en riktigt smidig vagn, som t.ex. Bugaboo Cameleon eller Emmaljunga NXT60

Olika långa föräldrar? Alla moderna barnvagnar har handtag som är ställbara i höjd. Om man är lång är det oftast bäst med teleskophandtag eftersom det ger mer utrymme för benen. Bäst är om du har möjlighet att provgå med barnvagnen - Kom gärna in i vår butik eller ring oss så berättar vi mer. Hos oss får du alltid personliga råd utifrån dig och din familjs behov. 

Duovagn eller kombivagn? En duovagn är en barnvagn med separat liggdel och separat sittdel. Det är den populäraste typen av barnvagn. Fördelen med en duovagn är att den väger mindre när du enbart använder liggdelen och att liggdelen är rymlig.
En kombivagn är en barnvagn där du lägger en mindre liggdel, en så kallad lift, i sittdelen. Fördelen är att det är lättare att bära med sig barnet t.ex. uppför trappor. 

Ergonomisk sittdel eller klassisk sittdel? Ditt barn kommer tillbringa mest tid i barnvagnens sittdel, så kom ihåg att titta närmare på den också. Många moderna barnvagnar har så kallad ergonomisk sittdel. Det innebär att den är skålad och omsluter barnet. I en ergonomisk sittdel lutar du hela sittdelen, inte bara ryggstödet. Fördelen med en ergonimisk sittdel är att även små barn sitter bra i dem och att de faktiskt oftast är längre än de traditionella sittdelarna. 
En traditionell sittdel har ställbart ryggstöd och ställbart fotstöd. Fördelen med en klassisk sittdel är att barnet får en helt plan yta att sova på, vilket vissa barn föredrar. En klassisk sittdel kan behöva en sittvagnsdyna när barnet är litet, för att göra sittdelen mer ombonad. 

Vad är ett Travel System? Ett så kallat Travel System innebär att du kan montera babyskyddet direkt på barnvagnens chassi, oftast med hjälp av adapters. Det är ett smidigt sätt att transportera babyn när den somnat i bilen och du bara snabbt ska in och handla. Det är också ett sätt att skona rygg och armar eftersom det snabbt blir tungt att bära babyn i babyskyddet. 

Hos oss hittar du färdiga Travel System paket med de populäraste märkena!

Vad är ett bra pris på en barnvagn? Priset spelar självklart roll när du väljer barnvagn. Vi har valt att fokusera mycket på premiumvarumärken då de håller hög kvalité och säkerhet vilket gör att våra  kunder alltid kan känna sig trygg i sitt köp. Våra premiumbarnvagnar är utvalda för att de är testade och godkända enligt de normer som gäller inom EU och Sverige. Ibland kostar de lite mer än andra märken, men i gengäld får du en finish, kvalitet och andrahandsvärde som är högre än icke testade och kvalitetssäkrade barnvagnar. Din barnvagn ska hålla i minst tre år, men gärna längre, så det lönar sig att satsa på god kvalitet och ett känt varumärke då de har en bra eftermarknad. Hjul, handtag, tyg, m.m. slits och kan behöva bytas ut. God service vid ev. reklamation eller reservdelsbeställning är därför någonting vi värderar högt när vi väljer vilka leverantörer vi vill samarbeta med. Då får även du som handlar av oss bra service och hjälp när du exempelvis behöver hjälp med att byta ut någon del eller laga din barnvagn.

Vem behöver en eldriven barnvagn? Handlar det om lathet - behöver man verkligen en eldriven barnvagn? Ja, det finns faktiskt många fördelar med en eldriven barnvagn och det handlar allt som oftast inte om att man inte orkar dra runt sin barnvagn. Vi reder ut detta mer:

Ett vanligt missförstånd är att barnvagnen kör av sig självt, men så är inte fallet. En eldriven barnvagn som vi säljer har en assisterande hjälpmotor som jobbar när det behövs, precis som en elcykel. Du behöver trampa och få lite motstånd för att motorn ska komma igång och hjälpa dig. Kom ihåg att din lilla baby växer och blir tyngre. Det är underbart att få hjälp i tunga uppförsbackar, snö, grus och gräs. Dessutom har eldrivna barnvagnar flera funktioner som faktiskt gör den säkrare än en traditionell barnvagn. Exempelvis bromsar den själv in om du råkar tappa greppet i en nedförsbacke. Har du haft en svår förlossning eller har någon form av nedsatt funktionsförmåga är en eldriven barnvagn perfekt för dig som kan hjälpa till när det blir för tungt. Bor du dessutom i ett sådant område där terrängen är gropig och grusig får ditt barn en skönare upplevelse då elmotorns funktion dämpar skakningarna som uppstår när du försöker skjuta på din vagn i svår terräng. I vår butik i Karlstad kan du provköra eldriva barnvagnar utomhus och känna skillnaden. 

Snyggaste barnvagnen! Sist men inte minst - självkart ska du välja en barnvagn som ger dig pirr i magen! Du ska känna dig stolt och nöjd med din barnvagn. Så låt dig förföras av läderklädda handtag och kromade detaljer.Kom till vår butik i Karlstad! Här ger vi dig personlig hjälp att välja en barnvagn som passar dig. Du får provköra barnvagnen utomhus och testa så den får plats i din bil. Vi sätter fokus på dina behöv och hjälper dig hitta den barnvagn som passar dig. Som butikskund har du även möjlighet att boka vagn för senare avhämtning = längre garantitid. Köper du dessutom dit barnvagn hos oss kommer du få fina erbjudanden att nyttja vid framtida köp och självklart har du oss alltid som en extra rådgivningspartner inför nästa köp eller när du behöver hjälp med en produkt du köpt av oss.


Avslutningsvis - saker att ta med dig:
  • Välj barnvagn efter både din och barnets ergonomi
  • Provkör barnvagnen innan
  • Prioritera bra eftermarknad och kunskap - det är inte bara innan ett köp du kan behöva hjälp
  • Välj en barnvagn som är säkerhetstestad och tillverkad för den svenska marknaden 
  • Välj den barnvagn just du tycker är snyggast
  • Fråga oss om du är osäker eller vill veta mer
2019-08-19 @ 15:53:50Att välja rätt bilstol är viktigt. Den ska trots allt frakta det käraste vi har.

Här kommer ett kort inlägg som kanske kan hjälpa dig kring de viktigaste funderingarna.

När vi väljer bilstol är det viktigt att ta hänsyn till flera faktorer; där viktlängd och ålder är de tre viktigaste punkterna. Alla som färdas i bil och är under 135 cm ska använda bilstol eller bälteskudde. (https://www.trafikverket.se/resa-och-trafik/Trafiksakerhet/Din-sakerhet-pa-vagen/Sakerhet-i-bil/Barn-i-bil/).

Begreppet bilstol innefattar framåtvända bilstolar, bakåtvända bilstolar samt babyskydd. Den första bilstolen ett barn färdas i är ett babyskydd. Därefter är det bakåtvänd bilbarnstol som barnet ska åka i och till sist vänder man barnet till att åka i en framåtvänd bilbarnstol.Hur länge ska man då åka bakåtvänt och när kan man gå från babyskydd till bakåtvänd bilstol?

Förutom någon enstaka bilstol som är godkänd för barn från 0 kg så är de flesta andra bakåtvända bilstolarna godkända från 9 kg. Man ska dock veta att det mer är ett riktmärke än ett krav. När du funderar på att byta från babyskydd till bilbarnstol är det viktiga att barnet kan sitta kortare stunder av sig självt och att internselen sitter bra. Internselen ska komma ut i axelhöjd. Den får inte komma ut för långt över eller under axeln då säkerheten äventyras. Att barnet ska kunna sitta upp själv beror på att bakåtvända stolar är mer upprätta i ryggen än vad babyskydd är. Därav kommer en större belastning vila på barnets rygg vilket kan bli jobbigt för ditt barn vid längre turer om inte ryggen är stadig nog.
Vi rekommenderar att man byter från babyskydd till bakåtvänt så snart som barnet uppfyller kriterierna ovan då det anses säkrare att färdas i en bakåtvänd bilstol.
Bakåtvänt ska man åka så länge som möjligt, dock till minst 4 års ålder. Huvudet hos små barn är oproportionerligt stort i förhållande till kroppen och nackmuskulaturen är inte mogen nog att hålla emot belastningen som skulle kunna uppstå vid en krock.

En bilstol monteras i bilen antingen med isofixfäste eller bilens bälte. Vilket som är aktuellt för dig beror uteslutande på vilken stol du köper. Tänk på att alltid koppla ur airbag vid montering i framsätet.

Prismässigt kan det skilja mycket mellan olika bilstolar, både framåt- och bakåtvända. Det beror oftast på högre produktionskostnader för vissa bilstolar och det brukar i sin tur bero på att de är lite mer påkostade. Vi förespråkar att man köper en bakåtvänd bilstol som är Plusgodkänd. Läs mer om det testet här:
https://ntf.se/konsumentupplysning/barn-i-bil/plustest/
Numer finns också ett reglemente kring bakåtvända isofix-monterade stolar, nämligen R-129 i-Size. Detta test innebär att stolen har uppfyllt ytterligare krav gällande bl.a. storlek och sidokollisionsskydd. Vill du läsa mer om reglementet kan du göra det här:
https://www.besafe.com/sv/i-size-foer-nyboerjare/

När tiden för bakåtvända bilstolar är förbi är det dags att investera i en framåtvänd. Även här finns det vissa saker att tänka på. En del stolar tar mer eller mindre plats i bilen. Vissa har kraftigare sidokollisionsskydd än andra, ett mjukare nackskydd m.m. Även framåtvända stolar kan fästas i bilens isofixfästen, förutsatt att stolen har utrustats med liknande fästen. Tänk på att bilbältet är obligatoriskt att använda trots isofixmontering. 
Vissa stolar har även en justerare för midjebältet. Denna hämpa eller krok gör att bältet inte hamnar för högt upp på magen på barnet. Man riskerar då inte att midjebältet skadar organ inuti magen vid en eventuell krock. Bältesstol eller bälteskudde bör användas tills barnen är minst 135 cm eller 10-12 år.
Vad säger då statistiken?
Statistiken säger att Sverige är bäst i världen när det kommer till att barn överlever i trafiken. Bäst i världen!
Då ska vi veta att det som skiljer oss nordbor från resten av världen är att vi åker bakåtvänt till just 4 år eller längre. Därför förespråkar vi på Köpbarnvagn att man inte vänder barnet om förrän det fyllt minst 4 år.
De flesta olyckor är frontalkrockar och ca 80% av dessa sker på vägar där hastigheten är 50km/h eller lägre. Trots att hastigheterna kan uppfattas som låga räcker det för att orsaka allvarliga skador vid eventuell krock.

Hos oss hittar du alltid Plustestade och i-Size godkända stolar från olika leverantörer, både framåtvända och bakåtvända, babyskydd och bälteskuddar.
https://www.kopbarnvagn.se/sv/artiklar/bilbarnstol/index.html

2019-07-01 @ 15:13:18