Köpbarnvagn | Artiklar | Tips & råd om småbarnslivet
X

Användarnamn


FRI FRAKT*
Vid köp över 499 kr
MENY

BLOGG

Skillnaden mellan Emmaljunga nxt 90 och nxt 60

Vad är skillnaden mellan Emmaljunga NXT90 och NXT60 ?

Skillnaderna mellan NXT90 och NXT60 är storleken på chassiet och hjulen. Det är samma sittdelar och liggdelar till Emmaljunga NXT 90 och 60. NXT90 är tyngre för den har ett extra starkt chassi som ska klara vikten av två barn om den används som syskonvagn. 

NXT90 är barnvagnen för dig som vill vara säker på att alltid kunna ta dig fram överallt, även på grusvägar och i lite djupare snö. Det här är en barnvagn som funkar lika bra i stan som på landet eftersom den har extra stora hjul och ett robust chassi. Nackdelen är att den blir tyngre och tar lite mer plats i bilen. 
Vi rekommenderar NXT90 till dig som kommer använda vagnen mycket både ute i naturen och i stadsmiljö.

NXT60 passar dig som vill ha en barnvagn som tar liten plats, men samtidigt är rymlig för barnet. NXT60 funkar också på grusvägar ute på landet, men eftersom hjulen är mindre så får man inte riktigt samma komfort som om man väljer NXT90.
Vi rekommenderar NXT60 om man mest går i stan och på asfalterade vägar, men ibland vill ge sig ut på tex grusade landsvägar. Det är även ett bra val av barnvagn om man har en bil med litet bagage.


Mått hoppfälld Emmaljunga NXT90 och Emmaljunga NXT60

Vad är skillnaden på Emmaljunga Lounge och Outdoor ?

Till de båda modellerna finns olika chassin att välja på som har olika sorters hjul. Emmaljunga NXT chassi outoor har lufthjul med grovt däckmönster. Dessa är de mest optimala på ojämna underlag och i snöslask. Lufthjulen ger lite extra dämpning och däckmönstret ger bra fäste. Nackdelen är att man kan få punktering. Outdoor serien har dessutom bruna läderdetaljer på bl.a handtaget. 

Emmaljunga NXT Lounge chassi finns i svart eller silver och har punkteringsfria hjul av god kvalité med slitstark yta. Däcken har en luftspalt för att imitera ett luftdäck, men de kan dock inte ge riktigt lika god dämpning som lufthjul vid promenader på t.ex. grusväg. Kortare sträckor är dock inga problem. 
Vi rekommenderar punkteringsfria om man främst ska gå på asfalt. Då slipper man pumpa hjulen eller få punktering.
Lounge serien har dessutom svarta läderdetaljer på bl.a handtaget. 

Båda modellerna har både teleskop- och knäledshandtag, vilket gör att de funkar väldigt bra oavsett om man är lång eller kort. 

Skillnad hjul Emmaljunga NXT90 och Emmaljunga NXT60

Vad är skillnaden på Ergonomisk sittdel och Flat sittdel ?

Emmaljunga NXT kan köpas med Ergonomisk (Ergo) sittdel eller Flat sittdel. När barnet ska sova i en Ergo sittdel så lutar du hela sittdelen, så att barnet sitter som i en kupad hand. Fotstödet går att reglera i olika vinklar. En Ergo sittdel ger väldigt bra stöd åt hela kroppen, speciellt när barnet är under ett år. 
Flat sittdelen är en klassisk sittdel som går att lägga ner helt plant och upplevs lite mysigare och mer ombonad eftersom den har djupare sidor. Oftast behöver barnet lite extra stöd med en dyna eller åkpåse under första året i en Flat sittdel, eftersom det tar lite tid innan barnet riktigt vuxit i sittdelen. Sittdelens storlek gör också att den tar också lite mer plats i bilen.

Kan jag sätta fast ett babyskydd på Emmaljunga NXT ?

Den lilla babyn somnar oftast i bilen så många föräldrar tycker det är smidigt att kunna fästa babyskyddet på barnvagnens chassi. På så sätt kan babyn fortsätta sova. Med hjälp av en NXT bilstolsadapter så kan du fästa ditt babyskydd på vagnens chassi. Du kan köpa en adapter som passar för Britax babyskydd, eller en som passar för Besafe, Cybex & Maxi Cosi.

Hos oss på Köpbarnvagn kan du hitta många färdiga paket med Emmajunga barnvagn, babyskydd, bilbas och adapter.  När du köper ett barnvagnspaket kan du vara säker på att alla delar passar till varandra. Ofta kan du även spara pengar genom att köpa ett helt paket med både barnvagn, babyskydd och adapter. 

2020-04-27 @ 16:53:09Köp barnvagn och få en härligt välfylld Goodiebag på köpet!

Det är nu du ska passa på att köpa din barnvagn! Just nu får du nämligen en härligt välfylld goodiebag på köpet när du handlar barnvagn för minst 7000 kr. Goodiebagen innehåller varuprov och roliga och praktiska saker till ditt första år med baby. Men vänta inte för länge - erbjudandet gäller enbart under juli 2020.

2020-03-24 @ 13:59:18
åka längd när man är gravid


Åka längdskidor som gravid


Redan under hösten var jag orolig över våra inbokade resor till vintern och den efterlängtade skidåkningen – både utförsåkning och på längden. Jag var orolig för att jag inte skulle vara rörlig, få ont i bäckenet och ryggen, att illamåendet fortfarande inte skulle vara över (det höll ju ändå i sig till v.23) och om det fanns risker för min kropp och lilla larven där inne. Att åka utförs/slalom uteslöt jag ganska så fort eftersom jag kände att det inte var värt risken att ramla eller bli påkörd i den hastighet man ändå kommer upp i. Framförallt inte då jag under skidsemestern skulle vara inne i tredje trimestern och säkerligen vara både tyngre och ha sämre balans. Larven måste få ligga tryggt i magen ❤️

Men längdskidåkning då?

Jag längtade sååå efter att få ta mig ut i spåren, njuta av tystnaden runt omkring mig och det vackra vita vinterlandskapet. Så jag började googla, men hittade förvånansvärt lite information om att åka längdskidor som gravid. De flesta artiklar, rekommendationer och blogginlägg handlade om utförsåkning. Så vi, min man och jag, bestämde oss helt enkelt för att chansa på att ta med längdskidorna och i värsta fall förbereda oss (mig) mentalt på att jag kanske behövde stå över även detta.

Inför resan frågade jag mina kunniga kollegor på Köpbarnvagn vad jag kunde göra för att minska min smärta jag haft längst ner under magen (visste inte om det var ev. foglossning, eller mer korrekt, bäckenbottensmärta/bäckensmärta) och de plockade fram ett Carriwell gravidbälte som de själva haft när de var gravida. Bältet hjälper till genom att trycka ihop själva bäckenet och på så sätt öka stabiliteten av bäckenet. Så jag satte på mig den och gick runt på kontoret en dag, men tyckte bara att det gjorde mer ont. Tills jag fick höra ”men du ska ju ha den mycket längre ner!” och vips var bältet nerdraget och jag hade nu helt plötsligt en helt ny kroppsform...

stödbälte för gravid med foglossning

Bältet ska alltså sitta så långt ner som på halva rumpan! Mycket lägre än vad som visas på många produktbilder. Bilden ovan visar ganska så bra hur lågt man egentligen bör ha den. Bältets underkant gick i linje med mitt blygdben. När jag spände på den på det sättet (dra åt hårt) upplevde jag en riktigt skillnad och det var genast mycket skönare att röra sig. Tog på mig en liten lösare tröja bara som täckte min tvådelade rumpa och hade inte ont en enda gång. Yeeey! Det finns också bälten som kallas för gravidgördel eller foglossningsgördel som man också kan ha efter förlossningen för att hjälpa magen att återfå sin form. Exempelvis kan du klicka här för att se Köpbarnvagns varianter.


Så – bältet, kläder (i större variant lånade av familj och vänner), massvis med snacks och katten åkte med i packningen och vi for norrut.
Första dagen satte jag på mig bältet och vi drog ut på en kortare runda i längdskidespåren. Och vad härligt det var! Jag upplevde ingen belastning för kroppen i form av stötar eller ens vikt. Jag slapp dunsarna från stegen (vägde 57 kg innan graviditeten och nu kanske 68). Tidigare, när jag gått på promenader redan från vecka 16, har varje steg smärtat längst ner i magen för att sedan förflytta sig uppåt (att springa fick jag lägga ner ganska så tidigt tyvärr). Men nu gled jag istället fram utan någon som helst smärta. Jag själv kanske inte tyckte det gick lika fort som vanligt, man blir ju lätt andfådd, men min man sa att vi höll ett bra tempo vilket självklart var peppande att få höra när det är tillräckligt ansträngade att böja sig ner för att knäppa bindningen (v.32). Nästa dag drog vi ut igen och jag njöt hela tiden av att inte känna mig klumpig och det härligt bitande vädret. Katten låg inne på sin mysiga ullfäll och njöt framför brasan - Det gick bokstavligen inte att flytta henne från brasan när den var tänd. Så här såg det ut: 
 
Skidresa som gravid

Kan verkligen rekommendera att åka längskidor som gravid! Det var fantastiskt skönt! Jag tänker att om man bara är försiktig och ser till att längdskidespåren inte är för isiga så du får baktapp och undviker att åka ner för brantare backar så har du eliminerat de största riskerna. Fyll dock på med energi och ha gärna med dig något smått att kunna fylla på med innan tröttheten slår till om du kör en längre sträcka. Glöm inte näsdukarna för ev. små besök bakom någon gran också 😉 Klädmässigt tog jag på mig ungefär lika mycket som jag hade gjort i vanliga fall. Försökte låna kläder som satt så nära kroppen som möjligt för att få en så liten känsla av att vara klumpig som möjligt (här hjälpte bältet till faktiskt eftersom den höll uppe byxorna i midjan som var stora, men benen var perfekt smala. Jag tog också ett par extra hälinlägg vilket kanske är skönt för den som lätt känner sig trött i hälen (vilket jag gör även när jag inte är gravid).

Det var nog de tips jag hade om att åka längdskidor som gravid. Nästa skidsemester kommer vi dra en pulka efter oss med vår lille larv i (men troligtvis har hon/han ett namn då tongue-out)

Låt inte bli att åka – utan lyssna på kroppen och njut så mycket du kan! God tur!

längdskidåkning under graviditet2020-01-23 @ 18:42:31
Nya Britax Smile3
Britax Römer har utökat sitt Premium Line-sortiment med en uppdaterad version av Smile 2. Låt oss presentera Britax Smile III (Britax Smile 3)! Efter att ni läst vår jämförelse nedan är vi övertygade om att Smile 3 kommer vinna lika många tester, om inte fler, än sin föregångare Smile2.

Läs vår jämförelse mellan Britax Smile 3 vs. Britax Smile 2 här. Vi tar upp skillnaderna och ger vår recension av denna nya fräscha vagn. Vad är nytt på Britax Smile III?

Vagnen har ett mer exklusivt utseendeen och en rad förändringar som ger en mjukare körkänsla. Tekniskt så är det viktigaste att den nu uppfyller den allra senaste EU standarden för barnvagnar. Det innebär bl.a att den nu tål 22 kg i sittdelen och att framhjulen sitter bredare isär för ökad stabilitet och säkerhet.

Britax Smile II med bättre framhjul

Är det någon skillnad på att köra Britax Smile2 och Smile3?
Ja, tveklöst. Det har alltid varit en lättkörd vagn, men nu har den en mjukare körkänsla med behagligt gung. Detta tack vare att vagnen uppgraderats med en central fjädring och även fjädring på framhjulen. På den nya modellen sitter framhjulen bredare isär. Därför tar sig barnvagnen bättre fram på grusvägar och genom snö. Det här är en barnvagn som är mycket lättkörd och behaglig i alla lägen. Vi tycker att i kampen mellan Smile 2 vs. Smile 3 vinner Smile 3 alla ronder!

Nytt på sittdelen
Ryggstödet på sittdelen är förlängt med hela 6 cm! Det ger längre användningstid. Grenbandet är lätt att plocka loss och bygeln har en lite vidare design för att passa bra även när barnet blir större. Dessutom har liggläget blivit planare. Den långa suffletten är kvar från tidigare modeller. 

Nya liggdelen till Smile3

Nytt på liggdelen
Äntligen kan du ta lossinnetyget på liggdelen och tvätta det!  Dessutom  blir liggdelen  ännu mindre än förut när du fäller ihop den. Så praktiskt när du ska ut och resa med din barnvagn. Liggdelen har även fått minnesknappar för att underlätta när den ska tas av från chassit.

Britax Smile3 med exklusivt läderhandtag

Exklusiv barnvagn

Britax Smile III har handtag och frambåge klätt i leatherette. Tygerna har en matt yta och ger ett exklusivt utseende. Detaljer på chassit har slimmats ned och designats om för att ge en mer enhetlig och slank design. 

Britax Smile hopfälld Britax Smile mugghållare

Smarta uppdateringar
Behöver du en barnvagn som tar liten plats? Smile3 blir pytteliten hopfälld. Dessutom kan du förvara chassit stående. Handtaget har en skyddande knopp som gör att lädret på handtaget inte tar skada av att vila mot golvet. På chassit sitter fäste för mugghållare (tillbehör, ingår ej). Varukorgen har blivit mer lättåtkomlig. 
En anna smart detalsitter i framhjulens nav. Framhjulet är nu monterat med en skruv  istället för en nit. Det gör det mycket lättare att byta innerslang om du har oturen att få punktering.

Britax Smile framhjul

Pris och leverans
Vi räknar med att få in Britax Smile3 i månadsskiftet oktober/november 2019. Priset för ett duopaket, sittvagn och liggdel, kommer ligga på ca 9995 kr. För dig som vill kölpa den som sittvagn blir priset ca 7295 kr. Vi kommer även erbjuda olika barnvagnspaket med Britax Smile III tillsammans med Britax babyskydd så att du kan få ett komplett startkit för att rulla ditt barn i denna pärla direkt från födsel.Vill du veta mer?
Kontakta oss! Ring 054-525310 eller maila info@kopbarnvagn.se så får du svar på dina frågor! Eller skriv din fråga nedan som en kommentar till oss.
2019-09-10 @ 15:40:09

Så väljer du bästa barnvagnen

Våra bästa barnvagnstips


Bebis på gång? Grattis! Nu gäller det bara att hitta den perfekta barnvagnen. Det kan vara knepigare än man tror, så här kommer några tips om hur du väljer en barnvagn som passar just dig!


Det viktigaste när man ska köpa barnvagn är att utgå från sina personliga behov. Den som går långpromenader på grusvägar behöver en helt annan sorts barnvagn än den som mest rör sig i stadsmiljö. Det spelar även roll hur stor bil man har (eller ingen bil alls) och hur man bor. Ska barnvagnen klara att bäras uppför trappor eller få plats i en liten hiss? Planerar du syskon tätt inpå och vill kunna bygga ut barnvagnen till en syskonvagn? Är det viktigt att kunna montera babyskydd på barnvagnen?


Vilka hjul är bäst på barnvagnen? Punkteringsfria eller luftfyllda, små smidig däck eller stort och rejält? Val av hjul beror på vilket underlag du kommer att gå på mest. Ett luftfyllt däck ger bäst stötdämpning men du löper också risk att få punktering. Dagens moderna punkteringsfria hjul har vanligtvis en luftkanal och ger nästan lika god dämpningsförmåga som ett luftfyllt. För dig som går mycket på grusvägar rekommenderar vi luftfyllda hjul, gärna fyra lika stora hjul. 

De flesta behöver kunna köra barnvagnen på blandat underlag. Kanske bor du i stan men släkten bor på landet och har grusvägar överallt. Många av dagens moderna barnvagnar har så kallade swivelhjul fram. Det är svängbara hjul som i stort sett alltid går att låsa. Om du väljer en barnvagn med stora swivelhjul framtill, t.ex. Bugaboo Fox, Cybex Priam, Britax Go Big eller Emmaljunga NXT90, tar du dig smidigt fram i stadsmiljö men kan låsa framhjulen de få gånger du går på grus. 

För dig som rör dig nästan uteslutande i stadsmiljö rekommenderar vi en riktigt smidig vagn, som t.ex. Bugaboo Cameleon eller Emmaljunga NXT60

Olika långa föräldrar? Alla moderna barnvagnar har handtag som är ställbara i höjd. Om man är lång är det oftast bäst med teleskophandtag eftersom det ger mer utrymme för benen. Bäst är om du har möjlighet att provgå med barnvagnen - Kom gärna in i vår butik eller ring oss så berättar vi mer. Hos oss får du alltid personliga råd utifrån dig och din familjs behov. 

Duovagn eller kombivagn? En duovagn är en barnvagn med separat liggdel och separat sittdel. Det är den populäraste typen av barnvagn. Fördelen med en duovagn är att den väger mindre när du enbart använder liggdelen och att liggdelen är rymlig.
En kombivagn är en barnvagn där du lägger en mindre liggdel, en så kallad lift, i sittdelen. Fördelen är att det är lättare att bära med sig barnet t.ex. uppför trappor. 

Ergonomisk sittdel eller klassisk sittdel? Ditt barn kommer tillbringa mest tid i barnvagnens sittdel, så kom ihåg att titta närmare på den också. Många moderna barnvagnar har så kallad ergonomisk sittdel. Det innebär att den är skålad och omsluter barnet. I en ergonomisk sittdel lutar du hela sittdelen, inte bara ryggstödet. Fördelen med en ergonimisk sittdel är att även små barn sitter bra i dem och att de faktiskt oftast är längre än de traditionella sittdelarna. 
En traditionell sittdel har ställbart ryggstöd och ställbart fotstöd. Fördelen med en klassisk sittdel är att barnet får en helt plan yta att sova på, vilket vissa barn föredrar. En klassisk sittdel kan behöva en sittvagnsdyna när barnet är litet, för att göra sittdelen mer ombonad. 

Vad är ett Travel System? Ett så kallat Travel System innebär att du kan montera babyskyddet direkt på barnvagnens chassi, oftast med hjälp av adapters. Det är ett smidigt sätt att transportera babyn när den somnat i bilen och du bara snabbt ska in och handla. Det är också ett sätt att skona rygg och armar eftersom det snabbt blir tungt att bära babyn i babyskyddet. 

Hos oss hittar du färdiga Travel System paket med de populäraste märkena!

Vad är ett bra pris på en barnvagn? Priset spelar självklart roll när du väljer barnvagn. Vi har valt att fokusera mycket på premiumvarumärken då de håller hög kvalité och säkerhet vilket gör att våra  kunder alltid kan känna sig trygg i sitt köp. Våra premiumbarnvagnar är utvalda för att de är testade och godkända enligt de normer som gäller inom EU och Sverige. Ibland kostar de lite mer än andra märken, men i gengäld får du en finish, kvalitet och andrahandsvärde som är högre än icke testade och kvalitetssäkrade barnvagnar. Din barnvagn ska hålla i minst tre år, men gärna längre, så det lönar sig att satsa på god kvalitet och ett känt varumärke då de har en bra eftermarknad. Hjul, handtag, tyg, m.m. slits och kan behöva bytas ut. God service vid ev. reklamation eller reservdelsbeställning är därför någonting vi värderar högt när vi väljer vilka leverantörer vi vill samarbeta med. Då får även du som handlar av oss bra service och hjälp när du exempelvis behöver hjälp med att byta ut någon del eller laga din barnvagn.

Vem behöver en eldriven barnvagn? Handlar det om lathet - behöver man verkligen en eldriven barnvagn? Ja, det finns faktiskt många fördelar med en eldriven barnvagn och det handlar allt som oftast inte om att man inte orkar dra runt sin barnvagn. Vi reder ut detta mer:

Ett vanligt missförstånd är att barnvagnen kör av sig självt, men så är inte fallet. En eldriven barnvagn som vi säljer har en assisterande hjälpmotor som jobbar när det behövs, precis som en elcykel. Du behöver trampa och få lite motstånd för att motorn ska komma igång och hjälpa dig. Kom ihåg att din lilla baby växer och blir tyngre. Det är underbart att få hjälp i tunga uppförsbackar, snö, grus och gräs. Dessutom har eldrivna barnvagnar flera funktioner som faktiskt gör den säkrare än en traditionell barnvagn. Exempelvis bromsar den själv in om du råkar tappa greppet i en nedförsbacke. Har du haft en svår förlossning eller har någon form av nedsatt funktionsförmåga är en eldriven barnvagn perfekt för dig som kan hjälpa till när det blir för tungt. Bor du dessutom i ett sådant område där terrängen är gropig och grusig får ditt barn en skönare upplevelse då elmotorns funktion dämpar skakningarna som uppstår när du försöker skjuta på din vagn i svår terräng. I vår butik i Karlstad kan du provköra eldriva barnvagnar utomhus och känna skillnaden. 

Snyggaste barnvagnen! Sist men inte minst - självkart ska du välja en barnvagn som ger dig pirr i magen! Du ska känna dig stolt och nöjd med din barnvagn. Så låt dig förföras av läderklädda handtag och kromade detaljer.Kom till vår butik i Karlstad! Här ger vi dig personlig hjälp att välja en barnvagn som passar dig. Du får provköra barnvagnen utomhus och testa så den får plats i din bil. Vi sätter fokus på dina behöv och hjälper dig hitta den barnvagn som passar dig. Som butikskund har du även möjlighet att boka vagn för senare avhämtning = längre garantitid. Köper du dessutom dit barnvagn hos oss kommer du få fina erbjudanden att nyttja vid framtida köp och självklart har du oss alltid som en extra rådgivningspartner inför nästa köp eller när du behöver hjälp med en produkt du köpt av oss.


Avslutningsvis - saker att ta med dig:
  • Välj barnvagn efter både din och barnets ergonomi
  • Provkör barnvagnen innan
  • Prioritera bra eftermarknad och kunskap - det är inte bara innan ett köp du kan behöva hjälp
  • Välj en barnvagn som är säkerhetstestad och tillverkad för den svenska marknaden 
  • Välj den barnvagn just du tycker är snyggast
  • Fråga oss om du är osäker eller vill veta mer
2019-08-19 @ 15:53:50Att välja rätt bilstol är viktigt. Den ska trots allt frakta det käraste vi har.

Här kommer ett kort inlägg som kanske kan hjälpa dig kring de viktigaste funderingarna.

När vi väljer bilstol är det viktigt att ta hänsyn till flera faktorer; där viktlängd och ålder är de tre viktigaste punkterna. Alla som färdas i bil och är under 135 cm ska använda bilstol eller bälteskudde. (https://www.trafikverket.se/resa-och-trafik/Trafiksakerhet/Din-sakerhet-pa-vagen/Sakerhet-i-bil/Barn-i-bil/).

Begreppet bilstol innefattar framåtvända bilstolar, bakåtvända bilstolar samt babyskydd. Den första bilstolen ett barn färdas i är ett babyskydd. Därefter är det bakåtvänd bilbarnstol som barnet ska åka i och till sist vänder man barnet till att åka i en framåtvänd bilbarnstol.Hur länge ska man då åka bakåtvänt och när kan man gå från babyskydd till bakåtvänd bilstol?

Förutom någon enstaka bilstol som är godkänd för barn från 0 kg så är de flesta andra bakåtvända bilstolarna godkända från 9 kg. Man ska dock veta att det mer är ett riktmärke än ett krav. När du funderar på att byta från babyskydd till bilbarnstol är det viktiga att barnet kan sitta kortare stunder av sig självt och att internselen sitter bra. Internselen ska komma ut i axelhöjd. Den får inte komma ut för långt över eller under axeln då säkerheten äventyras. Att barnet ska kunna sitta upp själv beror på att bakåtvända stolar är mer upprätta i ryggen än vad babyskydd är. Därav kommer en större belastning vila på barnets rygg vilket kan bli jobbigt för ditt barn vid längre turer om inte ryggen är stadig nog.
Vi rekommenderar att man byter från babyskydd till bakåtvänt så snart som barnet uppfyller kriterierna ovan då det anses säkrare att färdas i en bakåtvänd bilstol.
Bakåtvänt ska man åka så länge som möjligt, dock till minst 4 års ålder. Huvudet hos små barn är oproportionerligt stort i förhållande till kroppen och nackmuskulaturen är inte mogen nog att hålla emot belastningen som skulle kunna uppstå vid en krock.

En bilstol monteras i bilen antingen med isofixfäste eller bilens bälte. Vilket som är aktuellt för dig beror uteslutande på vilken stol du köper. Tänk på att alltid koppla ur airbag vid montering i framsätet.

Prismässigt kan det skilja mycket mellan olika bilstolar, både framåt- och bakåtvända. Det beror oftast på högre produktionskostnader för vissa bilstolar och det brukar i sin tur bero på att de är lite mer påkostade. Vi förespråkar att man köper en bakåtvänd bilstol som är Plusgodkänd. Läs mer om det testet här:
https://ntf.se/konsumentupplysning/barn-i-bil/plustest/
Numer finns också ett reglemente kring bakåtvända isofix-monterade stolar, nämligen R-129 i-Size. Detta test innebär att stolen har uppfyllt ytterligare krav gällande bl.a. storlek och sidokollisionsskydd. Vill du läsa mer om reglementet kan du göra det här:
https://www.besafe.com/sv/i-size-foer-nyboerjare/

När tiden för bakåtvända bilstolar är förbi är det dags att investera i en framåtvänd. Även här finns det vissa saker att tänka på. En del stolar tar mer eller mindre plats i bilen. Vissa har kraftigare sidokollisionsskydd än andra, ett mjukare nackskydd m.m. Även framåtvända stolar kan fästas i bilens isofixfästen, förutsatt att stolen har utrustats med liknande fästen. Tänk på att bilbältet är obligatoriskt att använda trots isofixmontering. 
Vissa stolar har även en justerare för midjebältet. Denna hämpa eller krok gör att bältet inte hamnar för högt upp på magen på barnet. Man riskerar då inte att midjebältet skadar organ inuti magen vid en eventuell krock. Bältesstol eller bälteskudde bör användas tills barnen är minst 135 cm eller 10-12 år.
Vad säger då statistiken?
Statistiken säger att Sverige är bäst i världen när det kommer till att barn överlever i trafiken. Bäst i världen!
Då ska vi veta att det som skiljer oss nordbor från resten av världen är att vi åker bakåtvänt till just 4 år eller längre. Därför förespråkar vi på Köpbarnvagn att man inte vänder barnet om förrän det fyllt minst 4 år.
De flesta olyckor är frontalkrockar och ca 80% av dessa sker på vägar där hastigheten är 50km/h eller lägre. Trots att hastigheterna kan uppfattas som låga räcker det för att orsaka allvarliga skador vid eventuell krock.

Hos oss hittar du alltid Plustestade och i-Size godkända stolar från olika leverantörer, både framåtvända och bakåtvända, babyskydd och bälteskuddar.
https://www.kopbarnvagn.se/sv/artiklar/bilbarnstol/index.html

2019-07-01 @ 15:13:18