Ta hand om din barnvagn

Det är viktig att regelbundet utföra kontroller och service på sin barnvagn. Inte bara för förlängd livslängd, men också för säkerheten. Här kan du ta del av våra bästa tips och råd för att din barnvagn ska hålla sig fin så länge som möjligt.

  • Torka av chassi och hjul när det blir smutsigt, smuts är ofta orsaken till krånglande funktioner.

  • Torka rent hjulaxlar, hjulinfästningar och hjullås. Smörj sedan med universalfett eller kullagerfett.

  • Kontrollera att du har rätt lufttryck i däcken om din barnvagn har lufthjul. Har du inte originaldäck så bör du kolla upp vilket tryck du ska använda då vissa universella däck klarar större tryck än vad fälgarna gör (gäller framförallt plastfälgar).

  • Använd alltid regnskydd på din barnvagn om det regnar eller snöar. En vagn som blivit blöt måste torkas i rumstemperatur, annars kan textilen mögla och skruvar/nitar kan rosta.

  • Kontrollera och dra åt skruvar i chassiet minst 1 gång per år.

  • Kärvar bromsen eller någon annan rörlig del/funktion på barnvagnen så smörj med silikonspray.

  • Vobblande framhjul beror i regel ett glapp mellan framhjulet och chassit. Om framhjulen vobblar testa att montera en så kallad O-ring, som finns att köpa exempelvis hos Biltema eller hus andra teknik- eller byggvaruhandlare. Plocka av framhjulen på vagnen, torka rent hjulaxeln och trä sedan på O-ringen på hjulaxeln innan du sätter tillbaka framhjulet. O-ringen minskar glappet och får hjulet att rotera mer jämnt. O-ringar finns i olika storlekar, så testa dig fram för att finna en lämplig storlek som kan åtgärda vobblandet.
  • Om någon del gått sönder på din barnvagn och du behöver reservdelar, sök efter din produkt här eller kontakta oss så hjälper vi dig.


Vi utför service och reparationer av barnvagnar.

Komplett service: 495:-

Slangbyte (punktering) inkl. Montering
Pris: från 229:-

Nytt däck
Pris: från 149:- (montering + 220:-)

Ring oss för att se om/när vi kan ta emot din barnvagn: 054-525310
Eller maila till order@kopbarnvagn.se
Logga in