Emmaljunga

Miljövänliga Emmaljunga

Emmaljunga tycker att det inte räcker att enbart använda miljövänliga material. De vill gå längre. Deras ambition är att göra hela PRODUKTIONSPROCESSEN grön, produkterna måste ha en lång livslängd och produkterna ska vara utformade för återanvändning, enkel återvinning eller till och med för Remanufacturing (återtillverkning). Använda mindre energi, spara vatten, minska utsläpp och transportkostnader och minska CO2-påverkan.

 Det här är vad Emmaljunga kallar

”GRÖNT PÅ RIKTIGT”

Med en Emmaljungavagn kan du känna dig trygg. Du kan lita på att din barnvagn är tillverkad under de bästa förhållandena och att Emmaljunga tar ansvar för miljön.

Emmaljunga har en genomtänkt design där hållbarhet byggs in i vagnen för minsta möjlig CO2-avtryck, den är konstruerad för att användas och återanvändas och har också en patenterad metod för att skruva ihop/isär aluminiumdelar (för enklare återvinning). I framtiden kommer Emmaljunga att kunna ta emot vagnar som nått slutet av sin livscykel och göra nya vagnar av materialen.  Vagnarna har en stark och stabil konstruktion för lång hållbarhet, vilket gör det till en bekväm och säker miljö för barnet. Emmaljunga använder sig av hållbara och återvinningsbara material, DOPE Dye-färgade tyger, tillverkade i en process som minskar vattenförbrukning upp till 80% och testad enligt REACH. Hållbara och slitstarka 100% återvinningsbara solight-ecco® däck från Tyskland.

Vagnarna är närproducerad i Emmaljunga, Sverige med god arbetsmiljö och bra arbetsvillkor. Fabriken har en egen anodiseringsanläggning för aluminium, de använder sig av fossilfri uppvärmning och el från gröna källor i from av vattenkraft. På fabrikens tak har Emmaljunga installerat 1500 m2 solarcellsanläggning och återvinning av värmeöverskott från produktionen återförs till värmesystemet. Deras investeringar i värmepumpar sparar allt som allt 400 ton CO2 per år.

GRÖNT PÅ RIKTIGT för Emmaljunga betyder ständig innovation. Att hela tiden leta efter nya lösningar för att uppnå en cirkulär ekonomi och en hållbar framtid.

Visar 1-32 av 213 artiklar
Visa filter Dölj filter
Filtrera nedan:
Modell
Barnvagnar
Bilbarnstolar
REA
Barn & Förälder
Visa merVisa mindre
Barnvagnstyp/Tillbehör
Adapter till babyskydd
Duovagn
Mugghållare
Regnskydd
Reservdel
Skötväska
Solskydd
Ståbräda
Sulky
Syskonvagn
Åkpåse
Visa merVisa mindre
Rensa filter Stäng och visa produkterna
Emmaljunga 2023 NXT90 Select Ergo Outdoor Trek
REA
Begränsad utgåva
9995 kr 12995 kr
Köp
Info
Emmaljunga Mugghållare XL
lyser i mörkret
495 kr
Köp
Info
Emmaljunga 2023 NXT90 Framhjul Outdoor (2 st)
uppdaterad dämpning!
1190 kr
Köp
Info
1  2  3  4  5  6  ..7  Nästa»
Logga in