20
Axkid Minikid 2 Premium 22/23 Shell Black i gruppen Bilbarnstolar / Bilstolstyp / Bilbarnstolar 0-5 år hos Köpbarnvagn (22140321)
Axkid Minikid 2 Premium Shell Black 2022
Axkid Minikid 2 Premium 22/23 Shell Black
Axkid Minikid 2 Premium 22/23 Shell Black
Axkid Minikid 2 Premium Shell Black 2022
Axkid Minikid 2 Premium 22/23 Shell Black
Axkid Minikid 2 Premium Shell Black 2022

Axkid Minikid 2 Premium 22/23 Shell Black

Axkid
Rymlig, Plustestad!
3990 kr / 3190 kr
3990 kr
 
Köp
Lagerstatus:  Beställningsvara
 • Produktbeskrivning
 • Axkid Minikid 2 Premium, Shell Black

  Axkid Minikid 2 är en bakåtvänd bilbarnstol som passar långa barn upp till 6 år eller 125 cm. Den kompakta designen gör att bilstolen kan installeras även i mindre bilar utan att göra avkall på sin generösa sittyta. Minikid är Plus-godkänd, har självåtdragande förankringsband, automatisk justering av nackstöd, extra sidokrockskydd och internsele som anpassar sig efter barnets längd och storlek när du drar åt bältet. Detta är några av de saker som gör Minikid 2 till en av marknadens säkraste och mest användarvänliga bilstolar.

  Senaste uppdateringar för Axkid Minikid 2 (2023):

  - Grenremmen har flyttats för att göra selen bekvämare och ge äldre barn mer plats i selen
  - Vadderad memoryfoam-stoppning vilket gör att barnet sitter bekvämare än någonsin

  Minikid 2 är också en av marknadens rymligaste bilstolar. Bilbarnstolen har många smarta funktioner som minskar risken för felaktig montering, samt underlättar i vardagen för dig som förälder. Det medföljande sidokrocksskyddet Axkid Side Impact Protection ger bästa möjliga skydd vid eventuell krock från sidan. Sidokrockskyddet ska användas på den sidan av bilbarnstolen som vetter mot bildörren, vid användning i mitten behöver inte ASIP användas.

  Fördelar Axkid Minikid 2 Premium:

  -Plusgodkänd upp till 25 kg
  -Bekväm att använda upp till 125 cm
  -Enkel och säker installation tack vare självåtdragande förankringsband
  -Tar liten plats i bilen med sin kompakta design
  -Nackstöd och sele anpassar sig automatiskt efter barnets längd och storlek
  -Fem lutningslägen
  -Montera stolen på alla platser i bilen med trepunktsbälte.
  -Maskintvättbar klädsel

  Med Minikid 2 sparar du som förälder tid samtidigt som du garanteras en smidig installation som minskar risken för felanvändning. De extra finesserna så som automatiskt nackstöd, självåtdragande förankringsband och internselen som anpassar sig efter barnets längd gör att Minikid 2 utmärker sig i jämförelse med likvärdiga stolar från andra varumärken.

  Mått

  Bredd: 44 cm
  Höjd: 61 cm
  Djup: 56 cm

  UTMÄRKELSER MINIKID:
  ”Bästa prisvärde” av Bäst-i-test
  Plusgodkänd upp till 25kg
  ”Bra Val” av Folksam

  Bakåtvänt åkande

  När den lilla babyn sitter stadigt vid ca 6-10 månaders ålder är det dags att byta till en bakåtvänd bilbarnstol som barnet sen ska använda till minst 4-5 års ålder, gärna längre. Det är inte farligt att sitta med böjda ben när man åker bakåtvänd och denna typ av åkande är det absolut säkraste för ditt barn. Forskning från Nationella trafiksäkerhetsförbundet NTF visar att svår skaderisk är fem gånger lägre i en bakåtvänd bilbarnstol där barnet är fastspänt med bilstolens internbälte. Proportionerna på ett barns huvud är större och tyngre än på en vuxen vilket innebär att kroppens tyngdpunkt befinner sig högre upp. Detta medför en större risk för nack- och skallskador och vid framåtvänt åkande blir belastningen i en frontalkollision alldeles för stor att hantera för en barnkropp. Vid bakåtvänt åkande hjälps i stället hela barnets rygg och huvud åt för att tillsammans avlasta den lilla nacken vid en eventuell krock.

  En bakåtvänd bilbarnstol kan användas till dess att ryggstödets övre kant är ungefär i höjd med barnets ögon och huvudet sticker upp med en tredjedel ovanför kanten. Följ alltid de rekommenderade vikt- och längdgränserna för just den stol du väljer att använda. Och kom ihåg: att ditt barn åker bakåtvänd med böjda ben ökar inte på skaderisken. Vid långa resor kan man istället ta en extra paus för att sträcka på benen eller uppfinna en rolig lek om  hur många olika sätt man kan ha benen på: sitta som en groda, se ut som ett V eller att forma benen som ett hjärta. Möjligheterna är oändliga samtidigt som ni inte tummar på barnets säkerhet.

  För oss på Köpbarnvagn kommer säkerheten alltid först. Våra bilbarnstolar erbjuder maximal säkerhet då de genomgått upprepade avancerade tester, vilka säkerställer att barn skyddas vid en olycka.

  Tänk på att enligt lagen måste alla barn som reser i bil använda en bilstol tills de är 12 år eller minst 135 cm långa, beroende på vilket som kommer först. För maximal säkerhet ska barnet sitta kvar bakåtvänt så länge som möjligt innan ni byter till en framåtvänd bältesstol.

  Om du är osäker på om denna stol är lämplig för ditt barn, kontakta oss gärna eller läs vår bilstolsguide.

 • Egenskaper
 • Maxvikt: 25 kg
  Färg: Svart
  Garanti: 2 år
  Bälte eller isofix fäste: Bältesfäste
  Bilstolstyp: Bakåtvänd bilbarnstol
 • Specifikationer
 • Artnr: 22140321

Tillbehör

Se fler varor

Andra köpte även

Logga in