Bilbarnstolar 0-5 år

Det är mycket att ta hänsyns till när du ska välja vilken bilbarnstol ditt barn ska få åka i när den har vuxit ut ur babyskyddet; hur passar den i bilen, hur ditt barn sitter i den, möjligheten för barnet att växa med stolen, finns det fler bilstolar i bilen att ta hänsyn till, krocksäkerhet och självklart pris. Vi på Köpbarnvagn har lång erfarenhet och mycket god kunskap om bilbarnstolar och trafiksäkerhet för barn. Varje dag monterar vi flera bilbarnstolar och utbildar föräldrar för att ni ska få en så trygg bilfärd som möjligt med era barn.

Vi har noggrannt valt vilka bilstolsmodeller vi erbjuder våra kunder
Du finner enbart kända varumärken hos oss och det är för att vi vet att de tillverkar sina bilbarnstolar med fokus på säkerhet, kvalité och komfort för barnet. Priskillnader som finns mellan olika stolar och varumärken kan ofta vara en indikation på material och ergnomisk utformning av bilbarnstolen.

När du väljer en bakåtvänd bilbarnstol kan det vara bra att fråga sig själv vilka krav den ska uppfylla. Vi vet att det kan vara svårt, så här kommer några tips:

- Behöver den ta väldigt lite plats i bilen? Ni kanske är fler som behöver utrymmet bredvid eller framför/bakom stolen
- Behöver den vara enkel att montera eller ta bort? Ibland har man två bilar i familjen, men endast en bilbarnstol och vill snabbt kunna byta plats på bilbarnstolen
- Behöver bilbarnstolen vara extra rymlig? Vissa barn växer väldigt fort och för att få möjlighet att låta barnet åka bakåtvänt till åtminstone 4 års ålder, vilket är rekommenderat, kanske en större bilbarnstol vore bra
- Är ergonomin för föräldrarna viktigt? Det finns idag baser som du klickar fast bilbarnstolen i som går att rotera så att stolen är vänd emot dig när du lyfter i och ur ditt barn. På det sättet slipper du att lyfta ditt barn som kommer bli tyngre och tyngre i en konstig vinkel. Fastspänningen av säkerhetsbältet blir säkrare då du får ser hur du spännt fast ditt barn rakt framifrån innan du roterar runt stolen till bakåtvänt läge.

Vi har ett stort utbud av bilstolar och vi hjälper dig gärna att finna en som passar just ditt barn, din bil och er vardag. I den här kategorin hittar du flera modeller som är populära och har vunnit tester. Exempelvis Cybex Cloud Z, Sirona Z, Axkid One, Axkid Minikid, och Maxi-Cosi 360 familjen. 

Generell säkerhetsinformation
Låt ditt barn åka bakåtvänt så länge det är möjligt, helst upp till 5 års ålder. Barnets nackmuskulatur och skelett är inte färdigutvecklat fören den har nått minst 4 års ålder och klarar inte av de starka g-krafter som nacken utsätts för vid en ev kraftig inbromsning eller kollision. Barnet kan åka bakåtvänt ända tills en tredjedel av huvudet sticker upp över kanten eller tills det att bilbarnstolens maxvikt är uppnådd. Vi har E-godkända och Plus-testade bakåtvända bilbarnstolar där ditt barn åker säkert och bekvämt.

Montering med hjälp av isofix eller bälte?
I de flesta bilar finns så kallat isofix-fäste. Det är två metallbyglar som sitter fast i bilens kaross- Du hittar isofixfästena mellan ryggstödet och sätet. Om du är ute efter en bilstol som är enkel att montera och flytta mellan bilar så rekommenderar vi att du tittar på våra isofix-stolar.

Topoffer

Visar 1-32 av 45 artiklar
Visa filter Dölj filter
Filtrera nedan:
Varumärken
Axkid
Bugaboo
Cybex
Joie
Maxi-Cosi
Visa merVisa mindre
Fäste
Bältesfäste
Isofix fäste
Visa merVisa mindre
Pris
Rensa filter Stäng och visa produkterna
Cybex Base Z2 i-Size Isofixbas
Vridbar med inbyggd lutning
2995 kr
Axkid Move Tar
REA
2395 kr 2995 kr
Axkid Minikid 2 Solid Granite 2022
REA
Extra Rymlig!
3795 kr 4995 kr
Axkid Minikid 2 Solid Tar 2022
REA
Extra rymlig!
3995 kr 4995 kr
Axkid One 2 Granite Melange
REA
Flerfaldig testvinnare!
6990 kr 9995 kr
Axkid Move Granite
REA
2395 kr 2995 kr
Axkid One 2 Tar
REA
Flerfaldig testvinnare!
6990 kr 9990 kr
Axkid Minikid 2 Premium Granite Melange 2022
REA
Extra rymlig & premiumtyger
4195 kr 5295 kr
Axkid Minikid 2 Solid Moss 2022
REA
Extra rymlig!
3995 kr 4995 kr
Axkid Minikid 3 Premium Shell Black
REA
Passar barn 0-7 år!
5395 kr 6790 kr
Axkid Minikid 2 Premium Shell Black 2022
REA
Extra rymlig & premiumtyger
4195 kr 5295 kr
Axkid Minikid 3 Premium Granite Melange
REA
Passar barn 0-7 år!
5395 kr 6795 kr
Axkid Minikid 3 Tar (Svart)
REA
Passar barn 0-7 år!
5195 kr 6495 kr
Axkid Minikid 3 Granite
REA
Passar barn 0-7 år!
5195 kr 6495 kr
Joie Bilbarnstol i-prodigi i-Size Carbon
Isofix - högre maxvikt!
4995 kr
Axkid One 2 Tile Melange
REA
Flerfaldig testvinnare!
7995 kr 9995 kr
1  2  Nästa »  |  Visa alla
Logga in