Namnlöst blogginlägg
X

Användarnamn


FRI FRAKT*
Vid köp över 499 kr
MENY

BLOGG

Skillnaden mellan Emmaljunga nxt 90 och nxt 60

Vad är skillnaden mellan Emmaljunga NXT90 och NXT60 ?

Skillnaderna mellan NXT90 och NXT60 är storleken på chassiet och hjulen. Det är samma sittdelar och liggdelar till Emmaljunga NXT 90 och 60. NXT90 är tyngre för den har ett extra starkt chassi som ska klara vikten av två barn om den används som syskonvagn. 

NXT90 är barnvagnen för dig som vill vara säker på att alltid kunna ta dig fram överallt, även på grusvägar och i lite djupare snö. Det här är en barnvagn som funkar lika bra i stan som på landet eftersom den har extra stora hjul och ett robust chassi. Nackdelen är att den blir tyngre och tar lite mer plats i bilen. 
Vi rekommenderar NXT90 till dig som kommer använda vagnen mycket både ute i naturen och i stadsmiljö.

NXT60 passar dig som vill ha en barnvagn som tar liten plats, men samtidigt är rymlig för barnet. NXT60 funkar också på grusvägar ute på landet, men eftersom hjulen är mindre så får man inte riktigt samma komfort som om man väljer NXT90.
Vi rekommenderar NXT60 om man mest går i stan och på asfalterade vägar, men ibland vill ge sig ut på tex grusade landsvägar. Det är även ett bra val av barnvagn om man har en bil med litet bagage.


Mått hoppfälld Emmaljunga NXT90 och Emmaljunga NXT60

Vad är skillnaden på Emmaljunga Lounge och Outdoor ?

Till de båda modellerna finns olika chassin att välja på som har olika sorters hjul. Emmaljunga NXT chassi outoor har lufthjul med grovt däckmönster. Dessa är de mest optimala på ojämna underlag och i snöslask. Lufthjulen ger lite extra dämpning och däckmönstret ger bra fäste. Nackdelen är att man kan få punktering. Outdoor serien har dessutom bruna läderdetaljer på bl.a handtaget. 

Emmaljunga NXT Lounge chassi finns i svart eller silver och har punkteringsfria hjul av god kvalité med slitstark yta. Däcken har en luftspalt för att imitera ett luftdäck, men de kan dock inte ge riktigt lika god dämpning som lufthjul vid promenader på t.ex. grusväg. Kortare sträckor är dock inga problem. 
Vi rekommenderar punkteringsfria om man främst ska gå på asfalt. Då slipper man pumpa hjulen eller få punktering.
Lounge serien har dessutom svarta läderdetaljer på bl.a handtaget. 

Båda modellerna har både teleskop- och knäledshandtag, vilket gör att de funkar väldigt bra oavsett om man är lång eller kort. 

Skillnad hjul Emmaljunga NXT90 och Emmaljunga NXT60

Vad är skillnaden på Ergonomisk sittdel och Flat sittdel ?

Emmaljunga NXT kan köpas med Ergonomisk (Ergo) sittdel eller Flat sittdel. När barnet ska sova i en Ergo sittdel så lutar du hela sittdelen, så att barnet sitter som i en kupad hand. Fotstödet går att reglera i olika vinklar. En Ergo sittdel ger väldigt bra stöd åt hela kroppen, speciellt när barnet är under ett år. 
Flat sittdelen är en klassisk sittdel som går att lägga ner helt plant och upplevs lite mysigare och mer ombonad eftersom den har djupare sidor. Oftast behöver barnet lite extra stöd med en dyna eller åkpåse under första året i en Flat sittdel, eftersom det tar lite tid innan barnet riktigt vuxit i sittdelen. Sittdelens storlek gör också att den tar också lite mer plats i bilen.

Kan jag sätta fast ett babyskydd på Emmaljunga NXT ?

Den lilla babyn somnar oftast i bilen så många föräldrar tycker det är smidigt att kunna fästa babyskyddet på barnvagnens chassi. På så sätt kan babyn fortsätta sova. Med hjälp av en NXT bilstolsadapter så kan du fästa ditt babyskydd på vagnens chassi. Du kan köpa en adapter som passar för Britax babyskydd, eller en som passar för Besafe, Cybex & Maxi Cosi.

Hos oss på Köpbarnvagn kan du hitta många färdiga paket med Emmajunga barnvagn, babyskydd, bilbas och adapter.  När du köper ett barnvagnspaket kan du vara säker på att alla delar passar till varandra. Ofta kan du även spara pengar genom att köpa ett helt paket med både barnvagn, babyskydd och adapter. 

2020-04-27 @ 16:53:09
Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden bFczru:
Kommentarer:
Fortsätt »