Axkid Minikid 2 Solid Moss 2022 i gruppen Bilbarnstolar / Bilstolstyp / Bilbarnstolar 0-5 år hos Köpbarnvagn (22140320)
Axkid Minikid 2 Solid Moss 2022
Axkid Minikid 2 Solid Moss 2022
Axkid Minikid 2 Solid Moss 2022
 • Fri frakt över 999:-
 • Betala med Klarna

Axkid Minikid 2 Solid Moss 2022

Axkid
Extra rymlig!
3995 kr
Antal: 
Lagerstatus:  Tillfälligt slut
 • Produktbeskrivning
 • Axkid Minikid 2 Solid Moss Grön 2022

  Axkid Minikid 2 är en bakåtvänd bilbarnstol som passar långa barn upp till 6 år eller 125 cm. Den kompakta designen gör att bilstolen kan installeras även i mindre bilar utan att göra avkall på sin generösa sittyta. Minikid är Plus-godkänd, har självåtdragande förankringsband, automatisk justering av nackstöd, extra sidokrockskydd och internsele som anpassar sig efter barnets längd och storlek när du drar åt bältet. Detta är några av de saker som gör Minikid 2 till en av marknadens säkraste och mest användarvänliga bilstolar.

  Senaste uppdateringar för Minikid 2 Solid (2022/2023)
  - Grenremmen har flyttats för att göra selen bekvämare och ge äldre barn mer plats i selen
  - Vadderad memoryfoam-stoppning vilket gör att barnet sitter bekvämare än någonsin

  Minikid 2 är också en av marknadens rymligaste bilstolar. Bilbarnstolen har många smarta funktioner som minskar risken för felaktig montering, samt underlättar i vardagen för dig som förälder. Det medföljande sidokrocksskyddet Axkid Side Impact Protection ger bästa möjliga skydd vid eventuell krock från sidan. Sidokrockskyddet ska användas på den sidan av bilbarnstolen som vetter mot bildörren, vid användning i mitten behöver inte ASIP användas.

  Egenskaper Axkid Minikid 2

  -Plusgodkänd upp till 25 kg
  -Bekväm att använda upp till 125 cm
  -Enkel och säker installation tack vare självåtdragande förankringsband
  -Tar liten plats i bilen med sin kompakta design
  -Nackstöd och sele anpassar sig automatiskt efter barnets längd och storlek
  -Fem lutningslägen
  -Montera stolen på alla platser i bilen med trepunktsbälte.
  -Maskintvättbar klädsel

  Med Minikid 2 sparar du som förälder tid samtidigt som du garanteras en smidig installation som minskar risken för felanvändning. De extra finesserna så som automatiskt nackstöd, självåtdragande förankringsband och internselen som anpassar sig efter barnets längd gör att Minikid 2 utmärker sig i jämförelse med likvärdiga stolar från andra varumärken.

  Mått

  Bredd: 44 cm
  Höjd: 61 cm
  Djup: 56 cm

  UTMÄRKELSER MINIKID:
  ”Bästa prisvärde” av Bäst-i-test
  Plusgodkänd upp till 25kg
  ”Bra Val” av Folksam

  Bakåtvänt åkande

  När den lilla babyn sitter stadigt vid ca 6-10 månaders ålder är det dags att byta till en bakåtvänd bilbarnstol som barnet sen ska använda till minst 4-5 års ålder, gärna längre. Det är inte farligt att sitta med böjda ben när man åker bakåtvänd och denna typ av åkande är det absolut säkraste för ditt barn. Forskning från Nationella trafiksäkerhetsförbundet NTF visar att svår skaderisk är fem gånger lägre i en bakåtvänd bilbarnstol där barnet är fastspänt med bilstolens internbälte. Proportionerna på ett barns huvud är större och tyngre än på en vuxen vilket innebär att kroppens tyngdpunkt befinner sig högre upp. Detta medför en större risk för nack- och skallskador och vid framåtvänt åkande blir belastningen i en frontalkollision alldeles för stor att hantera för en barnkropp. Vid bakåtvänt åkande hjälps i stället hela barnets rygg och huvud åt för att tillsammans avlasta den lilla nacken vid en eventuell krock.

  En bakåtvänd bilbarnstol kan användas till dess att ryggstödets övre kant är ungefär i höjd med barnets ögon och huvudet sticker upp med en tredjedel ovanför kanten. Följ alltid de rekommenderade vikt- och längdgränserna för just den stol du väljer att använda. Och kom ihåg: att ditt barn åker bakåtvänd med böjda ben ökar inte på skaderisken. Vid långa resor kan man istället ta en extra paus för att sträcka på benen eller uppfinna en rolig lek om  hur många olika sätt man kan ha benen på: sitta som en groda, se ut som ett V eller att forma benen som ett hjärta. Möjligheterna är oändliga samtidigt som ni inte tummar på barnets säkerhet.

  I vår guide för bilbarnstolar kan ni hitta mer information om vad som är viktigt att tänka på inför valet av stol samtidigt som ni får tips på vilken stol som erbjuder just de funktioner ni är i behov av.

 • Egenskaper
 • Maxvikt: 25 kg
  Färg: Svart
  Bälte eller isofix fäste: Bältesfäste
  Bilstolstyp: Bakåtvänd bilbarnstol
 • Specifikationer
 • Artnr: 22140320

Tillbehör

Se fler varor

Axkid One 2 Tar
Flerfaldig testvinnare!
7995 kr
Köp
Info
Axkid Spinkid Tar
REA
3999 kr 4999 kr
Köp
Info
Axkid Bilspegel
299 kr
Köp
Info

Andra köpte även

Logga in